Джонсон пообіцяв Україні додаткову військову допомогу

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що Україна отримає додатковий пакет військової допомоги на 1,3 мільярда фунтів стерлінгів. Він включатиме далекобійну артилерію, протикорабельні ракети...

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що Україна отримає додатковий пакет військової допомоги на 1,3 мільярда фунтів стерлінгів. Він включатиме далекобійну артилерію, протикорабельні ракети та безпілотники.

Про це політик повідомив у своєму Twitter за результатами розмови з президентом Володимиром Зеленським.

“Я поінформував президента про підтримку оборони України, включаючи артилерію дальньої дії, ракети класу “берег-корабель” та безпілотні літальні апарати. Це частина нашого додаткового пакета військової допомоги Україні у розмірі 1,3 мільярда фунтів стерлінгів”, — написав Джонсон.

Також сторони обговорили шляхи подолання глобальних економічних збитків, обумовлених блокадою РФ чорноморських портів.

“Ми терміново шукаємо варіанти відкриття важливих морських та наземних шляхів доставки українських запасів зерна”, — додав британський прем’єр.

Борис Джонсон додав, що Велика Британія дала прихисток вже для 50 тисяч українських біженців.

“Ми робимо все можливе, щоб допомогти їм збудувати тут життя. З більш ніж 100 000 віз, виданих сьогодні за нашими схемами, та новими санкціями, введеними сьогодні проти російських авіакомпаній, наша рішучість непохитна — ми стоїмо поруч з Україною”, — підсумував політик.

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...