У Франківську обговорили особливості надання безоплатної правової допомоги переселенцям

З метою ознайомленням з проєктом Української Гельсінської спілки з прав людини та Національної асоціації медіаторів у межах діяльності Національної платформи стійкості та згуртованості задля...

З метою ознайомленням з проєктом Української Гельсінської спілки з прав людини та Національної асоціації медіаторів у межах діяльності Національної платформи стійкості та згуртованості задля підтримки взаємодії в умовах війни для тих, хто потребує і надає допомогу переселенцям відбулась зустріч в Івано-Франківському місцевому центрі з надання БВПД з учасницями проєкту.

Даний проєкт спрямований на надання допомоги в ЦНАПах, районних центрах внутрішньо переміщеним особам, які приїхали на Прикарпаття. Фахівці системи безоплатної правової допомоги також працюють та надають допомогу, консультують в даних закладах. На зустрічі були присутні медіаторка, фахівчиня по переговорах та роботі з конфліктами, членкиня Національної асоціації медіаторів України Богдана Шамотайло та психологиня в напрямку клієнт-центрованої терапії, тренерка, фахівчиня в області психологічного консультування, членкиня Української Спілки психотерапевтів Марина Огороднійчук, пише Галка

Разом з керівництвом і працівниками Івано-Франківського місцевого центру та заступником директора Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Володимиром Ковальчуком обговорили питання психологічних особливостей спілкування з ВПО, вироблення моделей специфічної комунікації в наданні безоплатної правової допомоги, інформує “Галка” з посиланням на сайт Безоплатної правової допомоги.

«Проект розрахований на 4 області, які на себе взяли таку відповідальність для того, щоб прийняти внутрішньо переміщених осіб. Оскільки присутнє зростання рівня конфліктності, необхідно нам навчитись їх уникати, особливше якщо це носить системний характер», ˗ зазначила Богдана Шамотайло.

Гості розказали про особливість проєкту, а саме попередження конфліктів, діагностика та роз’яснення на місцях, локаціях куди було переселено велику кількість людей, наявність напруження, чи воно є, якого ступеня та характеру, що відбувається, можливість надання допомогу медіатора, так і психолога.

Вони окреслили підтримку взаємодії, превенцію конфліктів та надання психологічної допомоги адміністраціям місцевих гуманітарних штабів, волонтерам та внутрішньо-переселеним особам для збереження та посилення згуртованості і стійкості українського суспільства.

Фахівці системи БПД Прикарпаття подякували за надані роз’ясненні та запропонованим буклетиком “Як взаємодіяти у громадах в умовах війни: поради для тих, хто приймає переселенців” і висловили побажання на подальшу змістовну співпрацю.

Категорії
Новини
Новини
Loading...