У Богородчанах заборонили діяльність Української Православної Церкви МП

Відповідне рішення прийняли на сесії селищної ради. У Богородчанах депутати селищної ради одноголосно проголосували за заборону на території громади УПЦ московського патріархату. Про це...

Відповідне рішення прийняли на сесії селищної ради.

У Богородчанах депутати селищної ради одноголосно проголосували за заборону на території громади УПЦ московського патріархату. Про це у своєму відеозверненні сьогодні, 23 травня повідомив очільник громади Ростислав Заремба, пише ПІК.

Окрім того, на сесії прийняли рішення про проведення заходів з декомунізації, інвентиризації всіх адміністративних назв, меморіальних місць, пов’язаних з комуністичним минулим.

“Виявляється у громаді є такі вулиці, як Руднєва, Ковпака, Ватутіна, і є меморіальні обеліски з радянською символікою, від яких час позбавлятися. Вже не затягувати”, – сказав він.

Пан Ростислав також зауважив, що у громаді є проблеми з поведінкою деяких переселенців, які перебувають в освітніх закладах:

“Проводив з ними особисто виховну бесіду, сподіваюся, що дослухаються. Якщо ні, то вони змушені будуть покинути наші заклади, якщо не вміють цінувати нашу підтримку та турботу”.

Голова селищної ради також додав, що до місцевої лікарні евакуаційним потягом з Маріупольського напрямку вже прибуло 38 поранених людей. Вони зможуть залишитися у громаді, коли одужають.

Пан Заремба повідомив, що оскільки є проблеми з фінансуванням з державного бюджету, тому селищна ради вимушено зменшує фінансування заробітної плати працівників на 10%.

До слова, за рейтингом 62-х громад області – Богородчанська займає 2 місце.

Категорії
Новини
Новини
Loading...