У небі над Україною знищили російського генерал-майора у відставці

У небі над Україною збили винищувач і загинув генерал-майор військово-повітряних сил росії у відставці Канамат Боташев. Про це повідомляє ВВС з посиланням на трьох колишніх підлеглих...

У небі над Україною збили винищувач і загинув генерал-майор військово-повітряних сил росії у відставці Канамат Боташев.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на трьох колишніх підлеглих Боташова.

Боташев – найвищий льотчик, про загибель якого стало відомо. До виходу у відставку він був командиром авіаційного полку. Участь у повітряних боях настільки високопоставленого офіцера може говорити як про те, наскільки складні завдання москва ставить перед військовими пілотами, так і брак висококласних фахівців,- йдеться у повідомленні.

22 травня генштаб України повідомив, що у небі над Луганською областю збили російський штурмовик Су-25. Пілот не встиг катапультуватись.

Один із колишніх товаришів по службі Боташева підтвердив Бі-Бі-Сі, що в Україні відставний генерал виконував завдання саме на Су-25.

Сьогодні загинув Канамат! Район Попасної, 8:25… Перший захід НАР-и (некеровані авіаційні ракети – Бі-бі-сі), другий – бомби… Стінгер на виході з атаки, вибух у повітрі та… Все, – розповів учасник обговорення на одному з російських телеграм-каналів.

Адміністратор видалив коментар, але інші учасники продовжили обговорення.

Боташев мав клас льотчика-снайпера. За даними міноборони росії, підготовка такого льотчика займає 10-12 років і коштує приблизно 8 млн доларів.

Категорії
Новини
Новини
Loading...