“Місто привидів”: у Маріуполі загинуло 22 тисячі людей

В даний час місто відрізане від зовнішнього світу, а людям, які в ньому залишилися, неможливо виїхати. За час російської оккуапанции в Маріуполь загинуло 22 тис. осіб....

В даний час місто відрізане від зовнішнього світу, а людям, які в ньому залишилися, неможливо виїхати.

За час російської оккуапанции в Маріуполь загинуло 22 тис. осіб.

Про це в інтерв’ю CNN повідомив радник мера Петро Андрющенко.

Він зазначив, що на думку чиновників мерії Маріуполя, за три місяці війни було вбито не менше 22 тис.жителів міста. Відзначається, що в даний час преса не може потрапити в місто, а ті, хто все ще там залишаються, занадто налякані, щоб говорити відкрито.

Андрющенко пояснив, що названа цифра заснована на численних контактах, які він та інші чиновники мерії продовжують підтримувати з чиновниками, які знаходяться в місті. Але він вважає, що реальна цифра може бути набагато вище.

Андрющенко сказав, що процес перепоховання мертвих ускладнений тим, що офіційні особи росії наполягають на тому, щоб вилучені тіла були доставлені в морг, і що особа, яка вимагає тіла, повинна погодитися записати відео, на якому заявник каже, що загиблий був убитий українськими військовими.

У місті абсолютно темно. Єдині вогні-це від російських військ і російських патрулів, – сказав він. Всюди запах смерті і запах вогню, – додав Андрющенко.

Радник мера сказав, що місто знаходиться в ізоляції, а ситуація в ньому – це гуманітарна катастрофа.

Він сказав, що жителі не можуть вільно пересуватися, оскільки для будь-якого пересування по місту необхідні спеціальні перепустки, а система фільтрації не дозволяє їм виїхати з Маріуполя.

Видання нагадує, що Маріуполь був у центрі запеклої багатомісячної битви між українськими урядовими військами, російськими окупантами.

Категорії
Надзвичайні новини
Новини
Loading...