У Польщі змінюють правила безкоштовних поїздок потягами для українців

Від середи, 1 червня, польська залізнична компанія PKP Intercity змінює правила безплатних проїздів для українців, які вимушено виїхали до Польщі через напад рф. Про...

Від середи, 1 червня, польська залізнична компанія PKP Intercity змінює правила безплатних проїздів для українців, які вимушено виїхали до Польщі через напад рф.

Про це йдеться на сайті компанії.

За новими правилами, українці матимуть право безплатного проїзду тільки потягами на маршрутах з Хелма, Дорогуська, Любліна, Грубешова, Перемишля, Загужа, Ярослава та Жешува або до цих міст.

Інші правила проїзду залишаються незмінними.

Зокрема, безплатно скористатися послугами залізниці в Польщі українці можуть тільки потягами TLK та IC і лише у вагонах другого класу. Якщо їхати у вагоні першого класу, потрібно буде доплатити різницю між вартістю квитків.

Щоб безплатно їхати потягами з/до вищевказаних міст треба взяти безплатний квиток у касі чи в кондуктора в потязі. Кожен громадянин України може отримати квиток на пряме сполучення за певним напрямком, а також на проїзд до місця призначення кількома потягами з пересадками.

Під час безплатного проїзду треба показати закордонний паспорт зі штампом про дату перетину кордону (не раніше 24 лютого 2022 року) або інший документ, який посвідчує особу: внутрішній український паспорт, водійське посвідчення, студентський квиток.

Однак у випадку такого іншого документу доведеться ще й надати підтвердження про отримання номера PESEL з поміткою UKR або пред’явити квиток (паперовий або в смартфоні) на потяг з України до Польщі (з іменем та прізвищем пасажира). 4) Безплатно їздити потягами польської залізниці можуть тільки окремі категорії біженців з України: жінки, діти до 18 років, чоловіки та жінки з інвалідністю незалежно від віку та всі особи старше 60 років.

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...