Скільки зараз коштує борщ: чому став дорожчим ІНФОГРАФІКА

З початку війни найменше у борщовому наборі подорожчало м’ясо – на 8%. Про теперішню вартість борщу повідомив сервіс доставки продуктів Zakaz.ua, аналітики якого проаналізували...

З початку війни найменше у борщовому наборі подорожчало м’ясо – на 8%.

Про теперішню вартість борщу повідомив сервіс доставки продуктів Zakaz.ua, аналітики якого проаналізували зростання цін на продукти, що входять до складу традиційної страви та підрахували, скільки сьогодні коштуватиме в середньому українцям приготувати борщ на сім’ю будинку, повідомляє Соцпортал, пише ПІК.

Загальна вартість продуктів

Майже всі інгредієнти української національної страви, окрім білокачанної капусти та буряків, зросли в ціні. Капуста та буряк подешевшали на 33% та 14% відповідно.

Найбільше підскочила ціна на олію – на 35%, та становить 55 грн. Також значно зросла ціна на томатну пасту – на 30%. Станом на 23 травня вона коштує в середньому 41 грн, тоді як у лютому ціна становила 32 грн. У той же час, картопля подорожчала на 24%, а морква та цибуля на 20%.

“Дешеве” м’ясо та дорога страва

Найменше з борщового набору подорожчало м’ясо – ціна зросла на 8%. Однак, враховуючи, що це найдорожчий продукт серед усіх компонентів, його зростання значно вплинуло на загальну вартість борщу.

У результаті з’ясувалося, що станом на 23 травня 2022 року каструля червоного борщу об’ємом на 3,5-4 л звареного за традиційним рецептом, в середньому коштувала українцям 113 грн, що на 7% дорожче, ніж у довоєнний період станом на 23 лютого.

Категорії
Гроші
Новини
Loading...