Не зчитувався QR-код: чому Порошенка не випустили з України – джерела

Підставою відмови у виїзді п’ятому президенту України лідеру “Європейської солідарності” Петру Порошенку прикордонники назвали проблему у підтвердженні дійсності дозвільного документу. Про це повідомили співрозмовники...

Підставою відмови у виїзді п’ятому президенту України лідеру “Європейської солідарності” Петру Порошенку прикордонники назвали проблему у підтвердженні дійсності дозвільного документу.

Про це повідомили співрозмовники “Української правди” в Державній прикордонній службі.

За даними джерел “УП” о 21.50 годині в пункт пропуску “Рава-Руська” на Львівщині прибув Порошенко, який є членом комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського союзу, та 5 людей, які його супроводжували.

Під час проходження паспортного контролю він надав копію розпорядження голови Верховної Ради Руслана Стефанчука про відрядження Постійної делегації ВРУ у Парламенській асамблеї НАТО та працівника апарату ВРУ до Литовської Республіки для участі у весняній сесії ПА НАТО.

Водночас, як зазначає співрозмовник “УП”, в ході перевірки цього документу виявилося не можливим встановити його дійсність: не зчитувався QR – код.

За даними “УП”, Порошенку та його оточенню роз’яснили, що у зв’язку з вищезазначеним вони не можуть перетнути державний кордон.

О 23.50 експрезидент та люди, якій його супроводжували, повернулись на територію України.

Нагадаємо, що вчора, 27 травня, стало відомо, що Петро Порошенко пізно ввечері прибув у пункт перетину державного кордону на Львівщині. У його команді повідомили, що нардеп їде у відрядження. “Євросолідарність” назвала не пропуск свого лідера через кордон “ганебною історією на замовлення чинної влади”.

Категорії
Політика
Новини
Loading...