В Україні створили бот, який повідомляє про наявність палива на АЗС

В Україні продовжує зберігатися дефіцит пального, в мережі не тільки з’явилася інтерактивна карта його наявності на АЗС, але й телеграм-бот, який повідомить, як тільки...

В Україні продовжує зберігатися дефіцит пального, в мережі не тільки з’явилася інтерактивна карта його наявності на АЗС, але й телеграм-бот, який повідомить, як тільки у вашому місті з’явиться пальне.

Автор бота PetrolAlertUA – веб-розробник із Кропивницького Роман Багатий, пише ain.ua.

Він розповів, що спочатку автоматизував пошук пального за допомогою програми мереж АЗС та карти програми “ЛУН Місто” для себе, але згодом переробив проект і для всіх інших українців.

Принцип роботи робота полягає у відстеженні наявності пального на АЗС найбільш поширених мереж України та миттєвому оповіщенні своїх підписників. Він надсилає їм назву АЗС, адресу та тип пального.

Агрегація даних відбувається на підставі відкритих джерел самих мереж АЗС. Бот збирає дані, які мережі АЗС публікують на своїх сайтах та на картах своїх АЗС.

В даний час бот обробляє дані мереж WOG, OKKO, ANP та SOCAR. Проте творець працює над тим, щоб найближчим часом додати нові мережі.

Щоб отримувати сповіщення, необхідно налаштувати PetrolAlertUA під свої потреби за посиланням.

Для цього необхідно вибрати:

  • регіон, в якому ви перебуваєте, а також район та місто;
  • тип палива: бензин, дизель чи газ (можна вибрати кілька варіантів).

За потреби можна змінити налаштування.

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...