160 українських тіл, переданих росіянами під час обміну, були з руїн “Азовсталі”

В Київ вже прибули тіла загиблих захисників “Азовсталі”, отримані в рамках обміну між Україною та Росією “160 на 160”. Речниця полку “Азов” Анна Головко...

В Київ вже прибули тіла загиблих захисників “Азовсталі”, отримані в рамках обміну між Україною та Росією “160 на 160”.

Речниця полку “Азов” Анна Головко повідомила, що всі 160 українських тіл, були з руїн “Азовсталі”. За її словами, щонайменше 52 з цих тіл вважаються останками бійців полку “Азов”. Про це пише АР.

Патронатна служба полку «Азов» зустріла та разом з лікарями провела огляд та опис тіл. Важливо зазначити, що серед тіл загиблих третина – бійці полку «Азов», належність інших тіл до різних підрозділів з’ясовується. Наразі судмедексперти ведуть роботи, які за часом, попередньо, можуть тривати до трьох місяців.

Згодом родини загиблих будуть викликані на експертизу та процедуру упізнання. Патронатна служба зараз дуже завантажена, але тримає зв’язок з Асоціацією родин захисників «Азовсталі», з родичами полеглих бійців і про наступні кроки повідомить згодом.

Продовжуються перемовини та розв‘язання організаційних питань щодо наступного обміну тілами загиблих героїв.

У коментарі Суспільному Анна Головко розповіла:

Обмін відбувся. Наших, саме полку “Азов”, там 52 загиблих. 52 тіла — саме полк “Азов” із 160. Щодо поховань — поки інформації немає. Поховання скоріш за все буде відбуватися, за інформацією від патронажної служби на даний момент, скоріш за все будуть ховати всіх одразу. За згодою батьків.

Категорії
Надзвичайні новини
Новини
Loading...