Норвегія передала Україні гаубиці М109

Норвегія передала Україні 22 самохідні гаубиці М109, включаючи боєприпаси до них, запасні частини та інше спорядження. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Норвегії. Зазначається,...

Норвегія передала Україні 22 самохідні гаубиці М109, включаючи боєприпаси до них, запасні частини та інше спорядження.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Норвегії.

Зазначається, що норвезька армія недавно замінила M109 на нову артилерію з Південної Кореї, але все ще мають на складі ці гаубиці і 22 з них були передані Україні.

“Україна подала запит на цей вид озброєнь. Розвиток війни в Україні свідчить про те, що тепер необхідно пожертвувати і важчу техніку, і системи озброєння”, — заявив міністр оборони Бьорн Арільд Грам.

У відомстві зазначили, що українські військові пройшли навчання в Німеччині для управління самохідними гаубицями.

Довідка: M109 — американська самохідна гаубиця, що перебуває на озброєнні артилерії армії США та деяких інших країн світу.

Основне озброєння САУ: 155-мм гаубиця M126. Допоміжне озброєння: 12,7-мм кулемет M2HB та Mk 19 або кулемети M60 і M240 або британський кулемет Enfield L4. Звичайна швидкострільність — 3 пострілів за хвилину, максимальна — 6 пострілів за хвилину.

Екіпаж складається з шести осіб: командира гармати, навідника, помічника навідника, механіка-водія і двох номерів обслуги (заряджальників).

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...