Прикарпатські волонтери передали на фронт авто, щоб перевозити поранених

Новому батальйону 10 окремої гірсько-штурмової бригади волонтери передали авто для перевезення поранених. На купівлю автомобіля військовим вони витратили кілька тижнів, розповів Суспільному співзасновник фонду...

Новому батальйону 10 окремої гірсько-штурмової бригади волонтери передали авто для перевезення поранених. На купівлю автомобіля військовим вони витратили кілька тижнів, розповів Суспільному співзасновник фонду “Порт Франківськ”, волонтер Роман Капій.

Пише Суспільне.

“Ось автомобіль з Литви. Його придбали бійцям 10 окремої гірсько-штурмової бригади для виконання бойових завдань. При пошуку ми надавали перевагу машинам, які можуть вміщувати вісьмох людей. Окрім того, це авто використовувалося для перевезення людей з інвалідністю. Це — добре, бо автомобіль купили для поранених бійців”, — розповідає Роман Капій.

Це авто – другий проєкт фонду “Порт Франківськ”, який розпочав свою роботу 1 березня. За словами його співзасновника Олексія Мельничука, авто, дрони, тепловізори, тактичну амуніцію та інші необхідні речі шукають дев’ятеро співзасновників та кілька волонтерів в місті та за кордоном, зокрема у Польщі.Прикарпатські волонтери передали на фронт авто, щоб перевозити пораненихСпочатку волонтери допомагали полку “Азов”.

Він говорить: “Коли почалася війна, ми вирішили, що будемо допомагати тим, кому потрібно якнайшвидше. Згодом ми стали працювати з проєктами”.

За словами Олексія Мельничука, спочатку волонтери допомагали полку “Азов”. Зараз — бійцям добровольчого підрозділу “Кракен” з Харкова, яким потрібна оптика, тюнінг зброї та тактична амуніція.

Військові частини, яким потрібно допомагати, волонтери знаходять через соцмережі та знайомих.

“Ми обираємо те, що нам по духу. 10 бригада – вона наша, прикарпатська. Нам було важливо підтримати саме земляків. Харків’яни нас надихають тим, що вони дуже відважні у своїй роботі”, — пояснює Олексій Мельничук.

Бюджет фонду формують з благодійних внесків та власних грошей співзасновників.

Категорії
Прикарпаття
Новини
Loading...