У Франківську відкриють молодіжний інтеграційний центр для переселенців

Значна кількість українців стали внутрішньо переміщеними особами (ВПО) через війну росії проти України. Частина з них – молодь, яка переїхали до західних регіонів України...

Значна кількість українців стали внутрішньо переміщеними особами (ВПО) через війну росії проти України. Частина з них – молодь, яка переїхали до західних регіонів України та проживає в гуманітарних центрах.

З точки зору залучення молоді та соціальної інтеграції в райони, де вони розташовані, такі заклади не мають багато можливостей. Крім того, навіть у таких складних обставинах молодь практично не залучена до будь-якої діяльності, яка могла б урізноманітнити життя та сприяти інтеграції внутрішньо переміщених осіб.

Тому з метою зміцнення згуртованості, національної солідарності та зменшення вразливості внутрішньо переміщеної молоді, МАОМС «Агенція розвитку ОТГ Прикарпаття» разом громадською організацією «Простір молоді» та з партнерами із Закарпатської, Львівської та Чернівецької областей починає реалізовувати проєкт «Молодіжні інтеграційні центри Захід».

Ціль проєкту — відкриття молодіжного інтеграційного центру в Івано-Франківську та проведення на його основі освітніх та культурних заходів, що сприятимуть інтеграції внутрішньо переміщеної молоді у місцеву громаду, інформують “Галку” організатори.

Завдяки проєкту «Молодіжні інтеграційні центри Захід» ми хочемо створити в Івано-Франківську прогресивне середовище для розвитку та реалізації молоді з числа внутрішньо переміщених осіб свого творчого потенціалу. І, звичайно, сприяти соціалізації й інтеграції переміщеної молоді з молоддю у приймаючій громаді та західній Україні, – каже представниця Молодіжного інтеграційного центру Івано-Франківська Маріанна Кудрявцева.

Категорії
Життя
Новини
Loading...