Паливна криза: коли в Україні зникнуть черги на АЗС

Черги за пальним на українських АЗС зникнуть після того, як буде забезпечено його запаси щонайменше на 2 тижні. Наразі такі запаси складають 7-8 днів....
Motorists queue in their cars at a petrol station in the Ukrainian capital of Kyiv, on May 2, 2022. - Long queues have formed for petrol in Kyiv as a shortage bites the city amid Russian invasion. (Photo by Sergei SUPINSKY / AFP) (Photo by SERGEI SUPINSKY/AFP via Getty Images)

Черги за пальним на українських АЗС зникнуть після того, як буде забезпечено його запаси щонайменше на 2 тижні.

Наразі такі запаси складають 7-8 днів.

Про це в ефірі телемарафону заявила міністерка економіки України Юлія Свириденко, передає ТСН.

До війни це було 15-16 діб. Коли ми зможемо досягнути хоча б такого обсягу запасів, можна буде стверджувати, що черги зникнуть. Зараз ми не можемо констатувати, що бензину і дизелю немає – є, але не у достатній кількості”, – каже Юлія Свириденко.

Очільниця Мінекономіки також зазначила, що наразі ситуація покращується завдяки новим каналам імпорту.

Ситуація виправляється. Звичайно, черги є… Треба починати з того, що в країні війна, і був знищений нафтопереробний завод, який забезпечував нас і дизелем, і бензином, і нам від березня-квітня довелося повністю 97% каналів імпорту пального переорієнтувати на те, щоб знайти ці нові канали, забезпечити фізичний обсяг ресурсу і доставити його в країну, – повідомила Свириденко та додала, що в березні було імпортовано 60 тис. тонн пального, а вже у червні імпорт пального може скласти 600 тис. тонн.

За її словами, з ринку Європи імпортується максимально можливий обсяг, і вже були перші поставки з США.

Категорії
Економіка
Новини
Loading...