У Чорному морі росія тримає шість кораблів із ракетами “Калібр”

З акваторії Чорного та Азовського морів російські кораблі та дальні бомбардувальники продовжують завдавати ракетних ударів по території України. Нині у Чорному морі перебуває шість...

З акваторії Чорного та Азовського морів російські кораблі та дальні бомбардувальники продовжують завдавати ракетних ударів по території України. Нині у Чорному морі перебуває шість ворожих носіїв крилатих ракет із сумарним залпом до 36 ракет.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ повідомив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник.

Агресор продовжує завдавати ракетних та авіаційних ударів по території нашої держави із застосуванням крилатих ракет повітряного та морського базування. 12 червня чотири дальні бомбардувальники Ту-22М3 з акваторії Азовського моря здійснили пуски щонайменше трьох крилатих ракет Х-22 по території України в Селидовому та Покровському, що на Донеччині. Окрім того, 11 червня з акваторії Чорного моря було випущено до чотирьох крилатих ракет морського базування “Калібр” по об’єктах цивільної та військової інфраструктури України в Тернопільській області, – сказав Мотузяник.

Він зазначив, що основною метою російського командування на цьому етапі, окрім виходу на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей, залишається блокування морських комунікацій України.

Кораблі ЧФ в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують виконувати завдання з ізоляції району бойових дій, ведення розвідки та вогневої підтримки на Приморському напрямку. Агресор блокує цивільне судноплавство у північно-західній частині Чорного моря, – зауважив речник Міноборони.

Категорії
Надзвичайні новини
Новини
Loading...