Найгарячішою ділянкою фронту є Сєвєродонецьк, ворог наступає з кількох напрямків – Міноборони

Російські загарбники продовжують докладати зусилля, аби вийти на адмінкордони Луганської та Донецької областей, утримати сухопутний коридор з окупованим Кримським півостровом. Крім того, ворог здійснив...

Російські загарбники продовжують докладати зусилля, аби вийти на адмінкордони Луганської та Донецької областей, утримати сухопутний коридор з окупованим Кримським півостровом.

Крім того, ворог здійснив 15 літако-вильотів для завдання авіаційних ударів по об’єктах на території Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Одеської областей.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник.

Основною метою противника на даному етапі залишається вихід на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей, утримання сухопутного коридору з окупованим Кримським півостровом та блокування морських комунікацій України у північно-західній частині Чорного моря. Незважаючи на величезні втрати в особовому складі і техніці, окупанти переважають українських оборонців в озброєнні і намагаються перемогти виключно кількістю. На окремих напрямках на один постріл української артилерії припадає шість і більше пострілів ворога. При цьому ефективність дій російських піхотних підрозділів залишається низькою, особливо в умовах міської забудови, – зазначив Мотузяник.

За його словами, ворог не припиняє інтенсивний вогневий вплив на позиції Сил оборони вздовж всієї лінії зіткнення у Луганській та Донецькій областях. Найгарячішою ділянкою фронту залишається район Сєвєродонецька.

Речник також повідомив, що ворожа авіація продовжує завдавати ударів по об’єктах на території Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Одеської областей.

Оперативно-тактична авіація ворога виконала щонайменше 15 літако-вильотів для завдання ударів по об’єктах на території Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Одеської областей, у тому числі керованими авіаційними ракетами типу Х-31/59. Крім того, агресор завдав ударів по Одеській області береговими ракетними комплексами “Бастіон-П” та “Бал”, із застосуванням ракет “Онікс” та КР Х-35 відповідно. Цього ракетного удару ворог завдав з тимчасово окупованого Криму, – додав Мотузяник.

Інформуючи про оперативну обстановку на фронті, речник зазначив, що на Донецькому напрямку українські війська перешкоджають спробам противника встановити повний контроль над Сєвєродонецьком. Ворог веде наступальні дії, намагаючись блокувати підрозділи Сил оборони в районах населених пунктів Борівське і Воронове та блокувати основні логістичні шляхи з Бахмута. Наразі бойові дії на цих напрямках тривають. З метою викриття вогневих позицій українських підрозділів ворог провів розвідку боєм у напрямках Метьолкіне – Воронове та Метьолкіне – Сиротине.

На Бахмутському напрямку Збройні сили України ведуть бої з підрозділами загарбників, які основні зусилля зосередили на спробах оточення Сил оборони в районі н.п. Золоте, а також встановленні контролю над трасою Бахмут – Лисичанськ.

Українські захисники відбили штурм противника в напрямку Миронівка – Семигір’я та зупинили наступ ворога у напрямку Молодіжне – Катеринівка.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активні бойові дії не велися. Але там загарбники ведуть вогонь з танків, ствольної та реактивної артилерії по позиціях українських військ, намагаючись не допустити перекидання їх резервів на загрозливі напрямки.

На Харківському напрямку підрозділи російських військ утримують зайняті раніше рубежі, аби не допустити виходу Сил оборони на державний кордон, а також в тил угруповання окупаційних військ на Слов’янському напрямку. Агресор вів інтенсивні артилерійські обстріли позицій ЗСУ у районах Харкова, Старого Салтова, Рубіжного, Чепіля.

За інформацією Мотузяника, на Слов’янському напрямку діє угруповання противника, до складу якого входять підрозділи 1-ї танкової армії, 20, 29, 35, 36 армій, 68 армійського корпусу та повітряно-десантних військ.

Ці підрозділи наразі зосередилися на виявленні слабких місць в обороні ЗСУ та створенні умов для відновлення наступу в напрямку Ізюм – Слов’янськ.

Категорії
Надзвичайні новини
Новини
Loading...