У Франківську очікують “поповнення” тролейбусів

Найближчим часом парк тролейбусів нашого міста може доволі серйозно зрости. Івано-Франківськ веде переговори, щодо поставки шести б/у тролейбусів з Чехії. Попередньо можливість їх передачі,...

Найближчим часом парк тролейбусів нашого міста може доволі серйозно зрости.

Івано-Франківськ веде переговори, щодо поставки шести б/у тролейбусів з Чехії.

Попередньо можливість їх передачі, як гуманітарну допомогу, обговорили генеральний консул Чеської Республіки Давід Нови та його заступник Владімір Кадлец з міським головою Івано-Франківська Русланом Марцінківим.

Мова йде про одиночні низькопідлогові тролейбуси Skoda 24Tr Irisbus з чеського міста Їглава. Найближчим часом представники підприємства планують обговорити з чеськими колегами організаційні, технічні та логістичні питання отримання техніки.

Крім цього, скоро на вулиці міста виїдуть ще п’ять спарених б/у тролейбусів Graf and Stift (MAN), які вже добре знайомі нашим пасажирам. Вони доповнять 12 аналогічних тролейбусів цієї моделі, які успішно експлуатуються в Івано-Франківську протягом майже шести років.

Ці транспортні засоби закуплені в рамках Програми розвитку комунального транспорту міста Івано-Франківська. Необхідність збільшення кількості тролейбусів пов’язана з складною ситуацією на ринку палива та його високою ціною, через що випуск автобусів у місті скорочено.

Отримання тролейбусів надзвичайно актуальне, у зв’язку з майбутнім відкриттям нової тролейбусної лінії та допоможе забезпечити нові маршрути екологічно чистим видом транспорту. На жаль, закупівля нового рухомого складу в теперішніх умовах є неможливою, а міжнародні проєкти, в яких бере участь підприємство «Електроавтотранс» тимчасово призупинені, – повідомляють на сторінці КП “Електроавтотранс” ІФ.

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...