Відмова від повістки до армії: як “ухилянту” уникнути в’язниці

Якщо після отримання мобілізаційного розпорядження, що передбачає явку військовозобов’язаного до певного призовного пункту протягом 24 годин, той не є, це розцінюється як кримінальна відповідальність....

Якщо після отримання мобілізаційного розпорядження, що передбачає явку військовозобов’язаного до певного призовного пункту протягом 24 годин, той не є, це розцінюється як кримінальна відповідальність. Насправді ж – найчастіше можна уникнути в’язниці та позбутися штрафу, проте воювати все одно доведеться.

Про це “Апострофу” розповів адвокат Іван Ліберман.

Він нагадав, що за відмову приходити у військкомат військовозобов’язаному загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 5 років. Проте реальні терміни за статтею 336 суди дають нечасто.

“В результаті все приходить до того, що потрібно буде укласти договір про визнання винності. Людина укладає договір, йому за це дають просто штраф близько 3 тисяч гривень. У нього, звичайно, залишається судимість, але реальний термін вона не отримує. А далі з повісткою він все одно йде у військкомат, потім на підготовку і потім воювати. Так відбувається насправді”, – пояснив Ліберман.

Категорії
Новини
Новини
Loading...