Росія продовжує масовані обстріли, під вогнем минулої доби – сім регіонів

Війська російської федерації продовжують масовані обстріли України. Під вогнем минулої доби перебували сім областей. Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-циільних...

Війська російської федерації продовжують масовані обстріли України. Під вогнем минулої доби перебували сім областей.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-циільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 29 червня.

Так, у Сумській області протягом доби ворог активно обстрілював прикордонні райони. Найбільше постраждала Краснопільська громада. Туди за учорашній день прилетіли 20 ракет “повітря-земля”. росіяни не припиняли обстріли із реактивних систем залпового вогню та ствольної артилерії, вели вогонь із кулеметів, гранатометів, мінометів. У Великописарівській громаді ворожі безпілотники скидали вибухівку. За день на Сумщині двоє людей загинули і троє поранені.

У Криворізькому районі Дніпропетровської області вночі та зранку ворог знову обстріляв із артилерії дві громади. Люди не постраждали. У Дніпрі вранці рятувальники знайшли тіла двох загиблих під руїнами транспортного підприємства, у яке вчора влучила російська ракета.

У Харкові російські війська упродовж доби завдавали ударів із РСЗВ та били ракетами по об‘єктах цивільної інфраструктури. Вчора ввечері у Шевченківському районі Харкова внаслідок вибуху був пошкоджений будинок. Постраждала жінка, її госпіталізували. У Слобідському районі Харкова горів виробничий цех. Пожежу локалізували. Протягом доби росіяни обстрілювали Ізюмський, Чугуївський, Харківський райони. У Печенігах Чугуївського району пошкоджені котельня, лікарня, дитячий майданчик та житлові будинки. Близько двох годин росіяни обстрілювали прикордонне село Івашки Золочівської громади з артилерії та завдали ударів з гелікоптера. У Балаклії Ізюмського району пошкоджено адмінбудівлю. Внаслідок обстрілу Циркунів Харківського району двоє людей загинули, один поранений.

На Луганщині ситуація у Лисичанську напружена. російська армія продовжує наступ за напрямком Вовчоярівка – Верхньокамʼянка, намагаючись оточити Лисичанськ. Обстріляні Золотарівка, Вовчоярівка та Лисичанськ. Вчора ворог також атакував у бік Спірного, що на адмінмежі із Донеччиною, та поблизу Верхньокам’янки, але вимушений був відступити. Одна людина загинула, шестеро поранені.

У Донецькій області російські агресори стріляли із танків, артилерії, мінометів, РСЗВ “Ураган” та “Град” по всій лінії фронту. Обстріляні, зокрема Слов’янськ (промислові об’єкти і житловий сектор), Бахмут (автошлях і житловий сектор), Новоукраїнка (житловий сектор, агрофірма), Олександро-Калинове (механізований цех). Одна людина загинула, восьмеро поранені. Область залишається без газу і частково без води та електрики.

Сьогодні вранці росіяни завдали ракетних ударів по Миколаєву. Одна з ракет влучила у багатоповерховий житловий будинок. Відомо про п’ятьох поранених і трьох загиблих. Зранку обстрілів зазнав Очаків. За попередньою інформацією, постраждалих немає. Сьогодні вранці внаслідок обстрілу Шевченкового загорівся порожній зерновий склад. У Баштанському районі близько 5:30 обстрілів зазнала Широківська громада. Влучання були переважно по дорогах населених пунктів. Тривають обстріли сіл по лінії розмежування у Березнегуватській громаді. У Миколаївському районі через обстріли Шевченківської та Галицинівської громад загорілися поля з урожаєм. Вчора у другій половині дня внаслідок обстрілу селища Святомиколаївка Мішково-Погорілівської громади спалахнула пожежа в житловому будинку. Без жертв.

У Херсонській області ситуація є напруженою, особливо у селах громад поблизу кордонів із сусідніми областями. Місцеві жителі розповідають про ротацію російської армії. Нові загарбники планують заселятися у будинки людей, які виїхали. Триває викрадення людей. Вчора, за повідомленням пресслужби голови Херсонської міської ради, росіяни викрали мера міста Ігоря Колихаєва.

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Запорізькїй, Хмельницькій, Тернопільській, Кіровоградській, Черкаській, Одеській, Полтавській, Чернігівській, Житомирській та Київській областях.

Категорії
Надзвичайні новини
Новини
Loading...