Британський прем’єр Джонсон йде у відставку – ЗМІ

Джонсон продовжить виконувати обов’язки прем’єра до обрання нового глави правлячої партії, вибори відбудуться в жовтні. Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон на тлі спекуляцій з приводу його перебування...

Джонсон продовжить виконувати обов’язки прем’єра до обрання нового глави правлячої партії, вибори відбудуться в жовтні.

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон на тлі спекуляцій з приводу його перебування на цій посаді йде у відставку.

Про це повідомляє ITV News з посиланням на свої джерела. Очікується, що офіційну заяву з цього приводу Джонсон зробить сьогодні.

Сьогодні прем’єр-міністр зробить заяву країні, – сказало джерело.

Видання зазначило, що після переговорів з лідерами Консервативної партії саме таке рішення прийняв Джонсон, на якого в останні дні чинився величезний тиск.

Нагадаємо, що ще день тому Джонсон заявив, що не покине пост прем’єр-міністра країни, незважаючи на те, що за кілька днів з його уряду звільнилося більше 50 міністрів.

Джонсон продовжить виконувати обов’язки прем’єра до обрання нового глави правлячої партії, вибори відбудуться в жовтні.

Крім цього, очікується, що сьогодні Борис Джонсон також піде у відставку з поста лідера Консервативної партії.

Причиною, через яку було ініційовано відставку Джонсона, став секс-скандал. Зокрема, заступник голови консерваторів Кріс Пінчер приставав до колег по парламенту і будучи п’яним домагався кількох чоловіків у барі. Джонсон нібито знав про його скандальну поведінку до того, як призначив на посаду.

Категорії
Політика
Новини
Loading...