В Івано-Франківську хворих на діабет консультує офтальмолог-волонтер зі США

Лікар-офтальмолог Пол Рунге зі США консультує пацієнтів з діабетичною ретинопатією в Івано-Франківській центральній міській клінічній лікарні. Медик також проводить огляди і в обласній дитячій...

Лікар-офтальмолог Пол Рунге зі США консультує пацієнтів з діабетичною ретинопатією в Івано-Франківській центральній міській клінічній лікарні. Медик також проводить огляди і в обласній дитячій лікарні, повідомляє кореспондентка Суспільного.

Доктор медичних наук Пол Рунге має досвід роботи в Канаді, Великобританії, Австралії. У США він пропрацював понад 35 років.

Чоловік — рік, як на пенсії. В Україну вирішив приїхати як волонтер, пише Суспільне.

В Івано-Франківську хворих на діабет консультує офтальмолог з Америки

В Івано-Франківську Пол Рунге працює як волонтер. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Василь Тимків діабетом хворіє 20 років та має проблеми із зором. Його рідні через Інтернет дізналися, що в Івано-Франківську американський офтальмолог прийматиме пацієнтів з діабетичною ретинопатією. Тому Василь Тимків записався на консультацію. Прийшов сьогодні разом з дружиною.

Надія Тимків розповідає: “Допомогли нам зробити вибір. Просто йшлося про те, чи робити ін’єкції, чи ні. Нам сказали. Мова велася про два ока, зараз сказали тільки про одне. Думаємо, що робити далі”.

В Івано-Франківську хворих на діабет консультує офтальмолог з Америки

Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Американський лікар-офтальмолог Пол Рунге розповідає, при діабеті з’являються порушення зору, які можуть призвести до сліпоти, тому важливо виявити їх на ранніх стадіях.

“Є ліки, ін’єкції, які допомагають пацієнтам з цукровим діабетом покращити зір. Але основна роль – це профілактика. Це — контроль глюкози в крові, достатня кількість фізичної активності, відмова від паління”, – каже Пол Рунге.

В Івано-Франківську хворих на діабет консультує офтальмолог з Америки

Лікар-офтальмолог Пол Рунге працював понад 35 років у США. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Пол Рунге приїхав в Україну, бо зрозумів, що тут потрібні його знання і досвід. Медик працює спільно з українськими лікарями та вивчає їхні потреби. Каже, війна не завадила його візиту на захід України.

“Багато людей і друзів відмовляли мене від поїздки сюди, але я приїхав. Почуваюся абсолютно нормально. Так як і в будь-якій країні світу треба бути обережним”, – говорить лікар-волонтер.

Прийматиме пацієнтів Пол Рунг у центральній міській клінічній лікарні Івано-Франківська до 13 липня.

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...