Ахметов заявив, що передає весь медійний бізнес державі

Український мільярдер Рінат Ахметов заявив, що змушений вивести свою інвесткомпанію SCM з медійного бізнесу, цього тижня Медіа Група Україна відмовиться на користь держави від...

Український мільярдер Рінат Ахметов заявив, що змушений вивести свою інвесткомпанію SCM з медійного бізнесу, цього тижня Медіа Група Україна відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій своїх каналів, ліцензій друкованих медіа в Україні. Також припиниться діяльність онлайн-медіа МГУ.

Про це заявив Рінат Ахметов на сайті SCM, передає “УП”.

Цього тижня Медіа Група Україна відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій наших каналів і від ліцензій наших друкованих медіа в Україні. Ми також припинимо діяльність онлайн-медіа МГУ, – йдеться у заяві.

За словам Ахметова, рішення продиктоване набранням чинності законом “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)”.

Він наголосив що “не був, не є й не буде олігархом”. При цьому шестимісячний термін, визначений законом для продажу медіаактивів, ап також російська агресія проти України не дають можливості SCM продати медіабізнес на ринкових умовах.

Ахмєтов нагадав, що медіахолдінг складається з 10 ефірних і супутникових телевізійних каналів, інтернет-ресурсів, друкованих ЗМІ та сучасної виробничої медійної екосистеми. Загальний обсяг інвестицій, вкладених у нього, перевищив $1,5 млрд.

Категорії
Економіка
Новини
Loading...