Україна розриває дипвідносини з КНДР

Міністерство закордонних справ України рішуче засудило рішення Корейської Народної Демократичної Республіки визнати т.зв. «незалежність» тимчасово окупованих рф територій в Донецькій та Луганській областях та...

Міністерство закордонних справ України рішуче засудило рішення Корейської Народної Демократичної Республіки визнати т.зв. «незалежність» тимчасово окупованих рф територій в Донецькій та Луганській областях та оголосило про розрив дипвідносин з КНДР.

Про це йдеться у заяві МЗС України, оприлюдненій на сайті відомства, повідомляє Укрінформ.

Розглядаємо це рішення як спробу підірвати суверенітет та територіальну цілісність України з боку Пхеньяна, грубе порушення Конституції України, Статуту ООН та основоположних норм і принципів міжнародного права. Визнання північнокорейським режимом «суб’єктності» російських окупаційних режимів на Донеччині та Луганщині є нікчемним, не матиме юридичних наслідків та не змінить міжнародно визнаних кордонів України, – йдеться у заяві.

У МЗС наголосили, що у відповідь на такий недружній акт Україна заявляє про розрив дипломатичних відносин з КНДР. При цьому політичні та економічні контакти із КНДР не здійснюються через накладені на цю країну міжнародні санкції, зауважили у зовнішньополітичному відомстві.

Звернення росії до КНДР про підтримку в легітимізації силового захоплення частини української території говорить більше про токсичність москви, ніж Пхеньяна. У росії більше не залишилося союзників у світі, окрім країн, які залежать від неї фінансово і політично, а рівень ізоляції рф скоро досягне рівня ізоляції КНДР. Україна і надалі максимально жорстко реагуватиме на зазіхання на її суверенітет та територіальну цілісність, – цитує відомство главу МЗС Дмитра Кулебу.

Категорії
Політика
Новини
Loading...