«БОГ МІЖ НАМИ! ПЕРЕМОЖЕМО РАЗОМ!»: у Франківську відкриється мистецький арт-проєкт. ФОТО

28 липня в залах Івано-Франківського краєзнавчого музею (міська ратуша) відкриється виставковий арт-проєкт «БОГ МІЖ НАМИ! ПЕРЕМОЖЕМО РАЗОМ!». На виставці будуть представлені унікальні старовинні експозиції...

28 липня в залах Івано-Франківського краєзнавчого музею (міська ратуша) відкриється виставковий арт-проєкт «БОГ МІЖ НАМИ! ПЕРЕМОЖЕМО РАЗОМ!».

На виставці будуть представлені унікальні старовинні експозиції з архіву музею та роботи відомих сучасних художників. За задумом автора і куратора проєкту Валерія Твердохліба, проєкт стане майданчиком для розповідей багатьох учасників на тему участі Бога в нашому воєнному житті.

Мистецький проєкт є частиною авторського фандрейзингового реставраційного проєкту «Врятуймо скарби разом!» художника-реставратора Валерія Твердохліба. Ще з 2009 року Валерій веде роботу з порятунку, консервації та популяризації сакральних творів Галичини. Щороку виставка доповнюється новими ексклюзивними експонатами. Та 2022 року всю експозицію прийшлось терміново евакуювати у безпечне місце.

Зараз за фінансової підтримки компанії blago developer здійснюється реставрація залів другого поверху музею і ведеться підготовка до оновленої арт-виставки. Забудовник завжди бере активну участь у розвитку і популяризації української культури та часто виступає партнером мистецьких заходів. Тож спонсорство арт-проєкту «БОГ МІЖ НАМИ!» стало ще однією можливістю підтримати сучасних митців, показати світу унікальні скарби нашого минулого та болючого сьогодення і боротися разом за свободу на культурній ниві.

«Страшна війна прийшла на нашу землю і розпочала нову важку історію. Українські сини й доньки захищають нашу країну на військовому фронті, а ми вже довго боремося з ворогом на культурному фронті. Нашим завданням було об’єднувати небайдужих людей міста навколо порятунку мистецьких творів. Зараз ми продовжуємо рух ще глибше, творимо духовні кроки, щоб перемогти в війні», – зазначив куратор проєкту Валерій Твердохліб.

Виставка буде представлена в чотирьох залах другого поверху Івано-Франківського краєзнавчого музею:

Перший зал: арт-проєкт «Бог між нами!» спільно з конкурсом «Для Бога я створю найкраще». Центральною частиною експозиції є рухоме «коло життя», на якому виставлені дерев’яні поліхромні скульптури святих XVIII-XIX ст. з колекції музею. У залі також буде розміщена серія дитячих малюнків з міжнародного конкурсу «Для Бога я створю найкраще».

Другий зал: експозиція «Ірпінь – секретики» художниці–реставраторки з Ірпіня Олени Кіслих-Приходько спільно з сакральним живописом Валерія Твердохліба.

Третій зал: інсталяція з ангелів «Крила» харківського художника Нікіти Тітова. Експозиція присвячена всім, хто загинув, захищаючи Україну.

Четвертий зал: розширений інфоблок «Врятуймо скарби разом!» спільно з інсталяцією «Образи Світлих» Юрія Бакая. В цьому ж залі буде представлена модель волонтерства «ПЕРЕМОЖЕМО РАЗОМ!» – проєкція важливості співпраці з активістами, громадськими організаціями заради збереження скарбів нації та перемоги.

Також в музейному просторі буде окремо представлено кілька десятків робіт Нікіти Тітова.

Категорії
Життя
Новини
Loading...