В Івано-Франківському краєзнавчого музею відкриється арт-проєкт «БОГ МІЖ НАМИ! ПЕРЕМОЖЕМО РАЗОМ!»

Вже цього четверга, 28 липня, відбудеться відкриття мистецького проєкту «БОГ МІЖ НАМИ! ПЕРЕМОЖЕМО РАЗОМ!». Виставка складатиметься зі старовинних експонатів, які пройшли професійну реставрацію і...

Вже цього четверга, 28 липня, відбудеться відкриття мистецького проєкту «БОГ МІЖ НАМИ! ПЕРЕМОЖЕМО РАЗОМ!».

Виставка складатиметься зі старовинних експонатів, які пройшли професійну реставрацію і належать до скарбниці ІФКМ, а також творів сучасних художників-переселенців, створених за час повномасштабного вторгнення росії на територію України. Тут будуть представлені унікальні експонати, які повинен побачити кожен українець.

Виставка організовується за фінансової підтримки компанії blago developer спільно з Університетом Короля Данила, які виступили генеральними спонсорами заходу. Забудовник сповідує християнські цінності та завжди підтримує події, покликані популяризувати духовність, українську культуру. Спонсорство таких заходів допомагає у формуванні цілої культурної індустрії, що є ще одним фронтом у боротьбі за свободу.

За словами куратора проєкту Валерія Твердохліба, мета виставки – об’єднувати небайдужих людей міста навколо порятунку мистецьких творів, збереження духовності і перемоги у війні на ще одному – культурному фронті. Таким чином проєкт стане місцем для розповідей багатьох учасників про війну, жахливі злочини і участь Бога у нашому житті.

Експонати розміститься на другому поверсі Івано-Франківського краєзнавчого музею (міська ратуша) в чотирьох окремих залах, кожен з яких розповідає відвідувачам про роль культури і християнських цінностей в нашій історії, сьогоденні та майбутньому:

Перший зал: арт-проєкт «Бог між нами!» спільно з конкурсом «Для Бога я створю найкраще». Центральною частиною експозиції є рухоме «коло життя», на якому виставлені дерев’яні поліхромні скульптури святих XVIII-XIX ст. з колекції музею. У залі також буде розміщена серія дитячих малюнків з міжнародного конкурсу «Для Бога я створю найкраще».

Другий зал: експозиція «Ірпінь – секретики» художниці–реставраторки з Ірпіня Олени Кіслих-Приходько спільно з сакральним живописом Валерія Твердохліба.

Третій зал: інсталяція з ангелів «Крила» харківського художника Нікіти Тітова. Експозиція присвячена всім, хто загинув, захищаючи Україну.

Четвертий зал: розширений інфоблок «Врятуймо скарби разом!» спільно з інсталяцією «Образи Світлих» Юрія Бакая. В цьому ж залі буде представлена модель волонтерства «ПЕРЕМОЖЕМО РАЗОМ!» – проєкція важливості співпраці з активістами, громадськими організаціями заради збереження скарбів нації та перемоги.

Також в музейному просторі буде окремо представлено кілька десятків робіт Нікіти Тітова.

Проєкт діятиме на постійній основі у приміщенні Івано-Франківського краєзнавчого музею.

Відвідати виставку можна буде з 29 липня.

Придбати квитки можна при вході в музей.

Категорії
Культура
Новини
Loading...