Нацбанк ухвалив жорстке рішення щодо пунктів обміну валют

29 липня Національний банк України серйозно посилив вимоги до пунктів обміну валют. Тепер усі операції з валютою мають фіксуватися на відео, а інформацію про...

29 липня Національний банк України серйозно посилив вимоги до пунктів обміну валют. Тепер усі операції з валютою мають фіксуватися на відео, а інформацію про курси більше не можна показувати на табло.

Про це повідомила прес-служба регулятора.

Інновація пов’язана з появою негативних тенденцій за спекулятивними ознаками у небанківському сегменті готівкового валютного ринку України.

У НБУ повідомили про те, що тепер всю інформацію можна розміщувати виключно у касах установ та їхніх структурних підрозділів.

“Водночас, небанківським фінансовим установам та операторам поштового зв’язку забороняється здійснювати інформування про встановлені курси купівлі та продажу іноземних валют поза касами установ та їх структурних підрозділів, привертаючи до них додаткову надмірну увагу будь-якими цифровими значеннями або символами”, – йдеться на сайті регулятора.

Винятком поки що залишаються банки. Але, зазначають у НБУ, у разі виявлення подібних зловживань аналогічне регулювання запровадять і для цих фінансових установ.

Нагадаємо, раніше економічний експерт Данило Монін розповів про те, що валютний ринок в Україні незабаром перестане лихоманити, але долар стабілізується на більш високому рівні.

Категорії
Гроші
Новини
Loading...