У Нацбанку пояснили, що відбувається з курсом валют в Україні

На валютному ринку в Україні нічого критичного не трапилося, а послаблення офіційного курсу носить тимчасовий характер. Про це у своєму Facebook запевнив очільник Ради...

На валютному ринку в Україні нічого критичного не трапилося, а послаблення офіційного курсу носить тимчасовий характер.

Про це у своєму Facebook запевнив очільник Ради Нацбанку Богдан Данилишин.

За його словами, нічого критичного з офіційним курсом долара в Україні не трапилося.

Як зазначив очільник Ради НБУ, зростання вартості американської валюти сталося через те, що державний регулятор тимчасово не міг забезпечити обмінні каси готівкою.

“НБУ та банки вживають заходів для наближення курсу готівкового ринку до нового офіційного курсу. Перші дні роботи міжбанківського валютного ринку після встановлення офіційного курсу на рівні 36,56 показали, що в Україні немає проблем з безготівковим доларом, на міжбанківському ринку є профіцит валюти, який дозволяє НБУ поповнювати ЗВР. Тому питання наближення безготівкового і готівкового курсу носить технічний характер, який впирається в логістичні процеси, пов’язані з завезенням готівкової валюти в Україну та з підкріпленням кас банків в Києві та в регіонах”, – запевнив Данилишин, коментуючи підвищення курсу долара в країні.

Валютний ринок в Україні, за словами очільника Ради НБУ, можна стабілізувати за рахунок розблокування портів, збору врожаю зернових, налагодження експорту, отримання державою фінансовою допомоги від західних союзників та використання заморожених російських активів.

Більш того, як зазначив Данилишин, труднощі на готівковому валютному ринку не можуть зупинити позитивні тенденції в економічному секторі, які зафіксовані впродовж останнього часу.

“Тому закликаю з більшим оптимізмом дивитись на перспективи гривні. Повіримо в гривню так, як ми віримо в нашу перемогу”, – резюмував топ-посадовець держрегулятора у своєму Facebok.

Категорії
Гроші
Новини
Loading...