“Ой чий то кінь стоїть”: співачка Діана Бігун презентувала кліп на українську народну пісню

Прикарпатська співачка Діана Бігун презентувала кліп на українську народну пісню “Ой чий то кінь стоїть”. Відома пісня отримала сучасне виконання та зазвучала по новому....

Прикарпатська співачка Діана Бігун презентувала кліп на українську народну пісню “Ой чий то кінь стоїть”. Відома пісня отримала сучасне виконання та зазвучала по новому.

“Ідея авторської адаптації народної пісні до мене прийшла після того, як я побачила на верхівках чартів російських виконавців, а не українських. Мене це дуже обурило, і я вирішила, що потрібно щось змінювати”, – коментує свою нову роботу Діана Бігун.

Зйомки кліпу “Ой чий то кінь стоїть” відбувалися в самому серці Карпат – мальовничому містечку Ворохта. Зйомки тривали один день.

“Було трохи складно, адже я вперше за кермом проїхала таку відстань – везла з собою команду. Хотілося встигнути все. На останню локацію, на полонину, треба було їхати 40 хвилин туди й назад. В Івано-Франківськ повернулись рівно о 23:00, встигли до початку комендантської години”, – розповідає.

Діана Бігун також розповідає про курйози на знімальному майданчику та як долали труднощі:

“Ми з командою знайшли потрібне крісло-гойдалку. Але воно виявилось такого великого розміру, що не вміщалось в авто. До того ж дорога нелегка – високі гори, полонина. Але спільними зусиллями всієї команди та нашій фантазії ми впорались. Все вдалося круто”.

До слова, це вже не перша сучасна інтерпретація української народної пісні від виконавиці. Попередня робота Діани – «В саду гуляла» – набрала шаленої популярності у соцмережі ТікТок. Так, трек потрапив в рекомендації й в результаті понад 56 тис. людей зняли відео під пісню.

Діана підсумовує, що хоче популяризувати українську сучасну музику, щоб потім ніхто не казав: “Я слухаю російське, бо у нас немає нормальної музики”, а натомість говорили: “Навіщо нам оця ворожа музика, якщо українці створюють свою рідну і прекрасну”.

“Я вважаю, що чим більше крутого українського контенту, тим швидше ми забудемо все російське”, – говорить співачка.

Категорії
Культура
Новини
Loading...