Спецслужби РФ намагались завербувати переселенця в Івано-Франківську

СБУ викрила російські спецслужби на спробі вербуванні жителя Івано-Франківська.  Пише Управління СБ України в Івано-Франківській області Під час проведення контрдиверсійних заходів контррозвідка СБУ встановила,...

СБУ викрила російські спецслужби на спробі вербуванні жителя Івано-Франківська. 

Пише Управління СБ України в Івано-Франківській області

Під час проведення контрдиверсійних заходів контррозвідка СБУ встановила, що російські спецслужби намагалися завербувати жителя Івано-Франківська, який переїхав на захід України через бойові дії.

Уродженець Луганська рятується від війни вже вдруге. У 2014 році він виїхав до Харкова, а у 2022 році й це місце проживання довелося полишити через постійні обстріли району міста, де він мешкав.

Переселенець розповів СБУ, що під час перебування на Прикарпатті на його профіль у Telegram спочатку написав, а потім подзвонив незнайомець. Дзвінок ішов з номера мобільного оператора «Лугаком» – незаконної телекомунікаційної компанії, що працює на викраденому обладнанні на території окупованої частини Луганської області та контролюється терористичним угрупованням «ЛНР».

Незнайомець назвався співробітником головного управління генерального штабу збройних сил рф, більш відомого як «гру гш», та запропонував співпрацю.

Представник ворожої спецслужби хотів, щоб чоловік збирав та передавав інформацію про об’єкти критичної інфраструктури, військові об’єкти та суспільно-політичну обстановку в Івано-Франківську. За це обіцяв грошову винагороду.

Жодних запропонованих йому дій чоловік не виконав. Про факт «виходу» на нього ймовірного представника спецслужб рф повідомив співробітникам СБУ, коли вони проводили контррозвідувальні заходи в районі його проживання.

СБУ нагадує, що приховування фактів контакту з представниками держави-агресора створює передумови до потрапляння у залежність до них та втягнення в діяльність на шкоду державній безпеці України.

Українська спецслужба наголошує, що від кримінальної відповідальності звільняються громадяни України, якщо вони на виконання злочинного завдання представників іноземної держави ніяких дій не вчинили і добровільно заявили органам державної влади про свій зв’язок з ними та про отримане завдання.

Натомість співпраця з державою-агресором в умовах воєнного стану карається позбавленням волі на строк від 15 років до довічного.

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...