ЗСУ почали контрнаступ на Херсонщині

Збройні сили України прорвали першу лінію оборони російських військових під Херсоном. Крім цього, українські військові влучили у Бериславський машинобудівний завод. Керівниця пресцентру Сил оборони...

Збройні сили України прорвали першу лінію оборони російських військових під Херсоном. Крім цього, українські військові влучили у Бериславський машинобудівний завод.

Керівниця пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк підтвердила інформацію, що на Херсонщині 109 полк “ДНР” відійшов зі своїх позицій, а російські десантники, що були їх підтримкою, втекли з поля бою.

Голова Бериславської РВА Володимир Літвінов повідомив, що на Херсонщині ЗСУ також влучили у Бериславський машинобудівний завод, де війська РФ розташували свою техніку, боєприпаси та живу силу. Наразі там велика пожежа.

В Оперативному угрупованні військ “Каховка” розповіли, що у тимчасово окупованій Херсонській області знищені майже всі великі мости: Антонівський залізничний, автомобільний та Новокаховський. Залишилися лише пішохідні переходи.

“Російська армія виявилася відрізаною від постачання озброєння та особового складу з території Криму. Для України це блискучий шанс повертати свої території”, — йдеться у повідомленні ОУВ “Каховка”.

ЗСУ також розпочали наступальні дії на різних напрямках, зокрема і на Херсонщині, повідомила Суспільному керівниця об’єднаного пресцентру Сил охорони та оборони “Південь” Наталя Гуменюк.

“Сьогодні ми розпочали наступальні дії в різних напрямках. Контрнаступ триває вже давно — це виснаження ворога і ненадання йому можливості просуватися. А сьогодні ми розпочали саме наступальні дії по різних напрямах, у тому числі на Херсонщині”, — сказала вона.

На брифінгу Гуменюк наголосила, що будь-яка військова операція потребує тиші.

“І те, що такий ажіотаж викликає будь-яка новина з фронту, це дуже не правильно на разі в умовах гібридної війни, в умовах інформаційної війни. Треба усвідомлювати, що будь-які дії, навіть якщо вони дуже надихають вони мають провестися і мати логічне завершення, і тільки тоді вони зможуть бути результативним”, — додала вона.

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...