На Прикарпатті судитимуть організаторів державного перевороту, які координувалися з представниками рф

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт щодо двох громадсько-політичних діячів, які за координації з росіянами та окремими членами ГО...

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт щодо двох громадсько-політичних діячів, які за координації з росіянами та окремими членами ГО «Українського вибору» готували насильницьку зміну і повалення конституційного ладу та захоплення державної влади в Україні (ч. 1 ст. 109 КК України).

Фігуранти, будучи в змові із громадянином рф, розробили план насильницької зміни конституційного ладу за допомогою проведення «Національних зборів» та силового повалення влади.

Крім того, вони створили та очолили громадські організації для розповсюдження публічних закликів та матеріалів щодо популяризації ідей федералізації України та поширення проросійської пропаганди.

Однодумці та учасники підпорядкованих їм громадських організацій мали зібратися у Києві та оголосити про відсторонення Президента, розпуск Верховної Ради і Уряду.

Вони підбирали та залучали в різних областях України осіб з числа колишніх військовослужбовців та працівників правоохоронних органів, які повинні вчинити захоплення будівель органів державної влади, мостів, вузлів комунікацій, транспортних засобів, сховищ, насильство щодо представників влади та інші дії, що здатні привести до захоплення та блокування органів державної влади в окремих регіонах України.

Зокрема, змовники підшукували на території західних областей України близько 500 осіб з досвідом ведення бойових дій для захоплення адміністративних будівель.

Під час обшуків, які пройшли після затримання фігурантів, вилучено кошториси, списки учасників майбутніх незаконних владних та силових структур, маніфести до громадськості і силовиків, переліки необхідної зброї, майна та техніки.

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...