Суд звільнив від криміналу податківця і повернув грошову заставу. Шість років тому його гучно затримали на хабарі

У зв’язку із закінченням строків давності суд звільнив від кримінальної відповідальності прикарпатського податківця, якого у 2016 році затримали на хабарі. Про це йдеться у...

У зв’язку із закінченням строків давності суд звільнив від кримінальної відповідальності прикарпатського податківця, якого у 2016 році затримали на хабарі.

Про це йдеться у рішенні Івано-Франківського міського суду за 31 серпня.

У суді зазначається, що підприємство з експорту деревини “І.Ф.П.” ймовірно порушило законодавство при придбанні товару на понад десять мільйонів гривень. Порушення виявив майор податкової міліції, який надалі мав намір провести перевірку підприємства, зокрема, надіслав запит на отримання документів, за якими була куплена деревина.

Надалі з’ясувалося, що бухгалтер підприємства і податківець знайомі, а питання можна розв’язати за дві з половиною тисячі доларів. Згодом ціну знизили до двох тисяч.

В подальшому, при наступні зустрічі між ОСОБА_7 та ОСОБА_4 , яка відбувалась 17.11.2016 року в приміщенні її офісу № 614 за адресою АДРЕСА_3 , ОСОБА_7 повідомив ОСОБА_4 , що готовий погодитись на її пропозицію щодо надання працівникам ДФС в Івано-Франківській області неправомірної вигоди, однак вказав, що розмір вказаної неправомірної вигоди занадто великий та просив його зменшити. У відповідь ОСОБА_4 повідомила, що постарається переконати працівників ДФС в Івано-Франківській області зменшити суму неправомірної вигоди до 2000 доларів США.

Передача грошей відбувалася частинами через посередника. Перша оплата у 500 доларів пройшла успішно. Решту суми підприємство було готове передати після гарантій, що проблем з податковою не буде.

“За таких обставин ОСОБА_1 , умисно, використовуючи своє службове становище в особистих інтересах, діючи з корисливих мотивів та з метою залякування представників ТОВ «І.Ф.П.» для передачі йому решти суми неправомірної вигоди в розмірі 1500 доларів США, 19.12.2016 … підготував ряд запитів на адреси суб`єктів господарювання, які впродовж 2015-2016 років співпрацювали із ТОВ «І.Ф.П.»”.

На думку слідства ці листи є наслідком ненадання працівнику ДФС в Івано-Франківській  області решти суми неправомірної вигоди в розмірі 1500 доларів США.

Після переговорів підприємець на парковці був готовий передати 1 500 доларів, але учасників схеми спіймали правоохоронці.

Про затримання податківців-хабарників повідомили прокуратура і поліція, а під ялинку податківців взяли під варту і призначили заставу. Про це теж прозвітувала прокуратура.

Згідно з ухвалою Івано-Франківського міського суду від 31 серпня 2022 року обвинуваченого майора від кримінальної відповідальності звільнили у зв’язку із закінченням строків давності. Також повернули сплачену раніше заставу та інші речові докази.  

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...