Майже одноголосно: чи підтримують прикарпатці впровадження маскового режиму в області

Мешканців Івано-Франківської області закликають повернутись до маскового режиму. Так, у медичних закладах Івано-Франківська вже запроваджено масковий режим. І хоча повномасштабне російське вторгнення майже повністю...

Мешканців Івано-Франківської області закликають повернутись до маскового режиму.

Так, у медичних закладах Івано-Франківська вже запроваджено масковий режим.

І хоча повномасштабне російське вторгнення майже повністю витіснило коронавірусну хворобу з інформаційного простору України, проте, як констатують медики, українці продовжують хворіти та помирати через цю недугу, передає Фіртка.

Водночас очільник Івано-Франківська Руслан Марцінків рекомендує повернутись до маскового режиму.

Експерти Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я прогнозують наступні три сценарії розвитку ситуації з COVID-19 восени 2022 року.

Перший —  адаптація. Йдеться про те, що уже цієї осені ми можемо побачити, як вірус адаптується до людей. Нових випадків не стане менше, проте перебіг хвороби буде менш тяжкий та дещо знизиться летальність.

Другий — стагнація. Це означає, що адаптації не відбудеться, проте більш серйозних штамів не з’явиться. Водночас рівень вакцинації буде вже на тому рівні, щоб вплинути на госпіталізації та летальність.

Третій — загострення, що є найбільш небажаним перебігом подій. За цим сценарієм одна з мутацій призведе до появи більш агресивних штамів, що зумовить збільшення інфікованих та зростання летальності. У такому випадку до 1,9 мільйона людей в Україні можуть захворіти, а 66 тисяч хворих — померти під час осінньої хвилі.

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...