Скільки підприємств релокували в Івано-Франківськ із «гарячих» точок

В Івано-Франківську місцевий бізнес об’єднався між собою, а згодом і з релокованим. Поштовхом для цього стало оголошення у грудні про розробку стратегії Івано-Франківська до...

В Івано-Франківську місцевий бізнес об’єднався між собою, а згодом і з релокованим.

Поштовхом для цього стало оголошення у грудні про розробку стратегії Івано-Франківська до 2030 року.

Про це під час ефіру програми «Новий погляд» розповів Руслан Марцінків, міський голова.

«Тоді ми вирішили об’єднатися і свої інтереси відстоювати у вигляді бізнес-асоціації. Підписали меморандум, зараз дуже цікавить розвиток індустріальних парків та зон. І в цілому проблематика бізнесу, бо в Асоціацію ввійшли як наш бізнес, так і релоковані підприємства», – каже Марцінків.

З його слів, за такою угодою є п’ять напрямків співпраці.

Крім того, в Івано-Франківську щоп’ятниці організовують зустрічі з підприємцями.

«Виробництва та підприємства дають податки, а за ці податки ми можемо утримувати Збройні сили України. Тому дуже важливо, щоб бізнес не зупинявся», – додав міський голова.

Політик каже, що із зони бойових дій в Івано-Франківськ переїхало 62 підприємства, а ще понад сотня розглядають місто як варіант для релокації.

«Відверто кажучи, ми не були до цього готові: прийняти таку кількість і надати стільки площі. Але, не зважаючи на це, ми маємо, чим зараз гордитися. Бо зараз люди навіть новий бізнес відкривають», – ділиться очільник Івано-Франківської громади.

Категорії
Економіка
Новини
Loading...