Для сімей бійців з Франківської громади стали доступні нові пільги

Діти військових з Франківської громади зможуть безкоштовного харчуватися у навчальних закладах. В Івано-Франківській громаді військовослужбовці, які були мобілізовані ще 24 лютого, але не мали...

Діти військових з Франківської громади зможуть безкоштовного харчуватися у навчальних закладах.

В Івано-Франківській громаді військовослужбовці, які були мобілізовані ще 24 лютого, але не мали статусу УБД, зможуть отримати компенсацію на житлово-комунальні послуги.

Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків.

Окрім цього, діти цих військових зможуть безкоштовно харчуватися в дитячих садочках і школах. Оформлювати допомогу почнуть вже з понеділка.

Для отримання пільг бійцям без статусу УБД потрібно мати довідку з військової частини про те, що вони беруть участь у бойових діях.

Одноразова допомога на житлово-комунальні послуги буде нарахована і виплачена у розмірі 3000 гривень.

“Також при наявності такої довідки, про те, що чоловік чи дружина бере участь у бойових діях – діти зможуть харчуватися безкоштовно у дитячих садочках та школах Івано-Франківська”, – зазначив Марцінків.

Подати заявку на допомогу може будь-хто з рідних військового, але тільки у Центральному ЦНАПі (на вул. Незалежності, 9).

“Вважаю, що це справедливо. Адже держава на сьогодні не встановила додаткових пільг для тих, хто мобілізований вже у цій московсько-українській війні і не має статусу УБД. Тому Івано-Франківськ з коштів платників податків вирішив запровадити такі пільги”, – додав очільник міста.

Категорії
Життя
Новини
Loading...