У Франківську відкрився крафтовий ярмарок за участю релокованих підприємств

У середмісті Івано-Франківська відкрився перший крафтовий ярмарок за участю релокованих підприємств. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. «Наша головна мета – допомогти релокованим підприємствам знайти...

У середмісті Івано-Франківська відкрився перший крафтовий ярмарок за участю релокованих підприємств.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша головна мета – допомогти релокованим підприємствам знайти свою нішу у нашому регіоні та місцевим крафтовим виробникам надати можливість додатково представити свою продукцію. Сьогодні всі шукають можливості знайти контакт з майбутнім покупцем, і такі ярмарки цьому дуже сприяють», –запевняє організаторка ярмарку, координаторка проєкту RIDNI Ірина Фіщук.

Вона зауважила, що ініціатива крафтових ярмарків в рамках проєкту RIDNI поширюється у двох областях – Івано-Франківській та Львівській. Відтак, вже 20 листопада виробники крафтової продукції, яким довелося переїхати з прифронтової зони, представлять свою продукцію у Львові.

У першому крафтому ярмарку Івано-Франківська взяли участь 20 виробників. Серед них – молоде подружжя з Маріуполя, яке пропонує авторські чаї. Свою справу переселенці відкрили у жовтні, коли вже облаштувались в Івано-Франківську. Зізнаються, кілька місяців готувались до запуску бізнесу, тоді як у цій сфері працюють вже понад 6 років.

«Авторські чаї ми робимо із сублімованих фруктів та ягід, а це продукція, яка має специфічну обробку і зберігає 90% усіх поживних речовин, це – вітаміни і мінерали у сухому вигляді. Коли заварювати такі фрукти, то вони віддають все це. У сухофруктах такої кількості корисних речовин немає, а тому і ефект зовсім не такий. Якщо з’їсти 2 грами сублімованої малини, то це рівноцінно 20 грамам свіжої ягоди», – запевняє автор чаїв MOUNSEA Петро.

Проєкт RIDNI об’єднав дві громадські спілки – «Карпатський смак» та «Дорога смаку Прикарпаття».

В Івано-Франківську область від початку війни релокувалися понад 60 підприємств.

Категорії
Місто
Новини
Loading...