В Івано-Франківську провели нараду медиків та міського голови: про що говорили

Франківські медичні заклади готуються до ймовірного блекауту. Івано-Франківський міський голова зібрав на профільну нараду медиків. Обговорювали готовність лікарень, поліклінік  та сільських амбулаторій громади до...

Франківські медичні заклади готуються до ймовірного блекауту. Івано-Франківський міський голова зібрав на профільну нараду медиків. Обговорювали готовність лікарень, поліклінік  та сільських амбулаторій громади до тривалих вимкнень світла. 

Про це повідомляє пресслужба Руслана Марцінківа, передає Фіртка.

«Медична галузь максимально старалась підготуватися. Практично у всіх закладах, особливо стаціонарного типу, закуплені потужні генератори, які будуть забезпечувати роботу життєвонеобхідних відділень: реанімацій, операційних залів.

А також киснезабезпеченням в центральній міській лікарні, першій міській клінічній лікарні, перинатальному центрі та дитячій міській лікарні. У всіх закладах охорони здоров’я створено трьохмісячний запас медикаментів, місячний запас медикаментів таких більш специфічних», – розповідає Алла Вацеба, начальник управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради. 

Також у всіх закладах створені запаси питної та технічної води, а також харчі довгого зберігання, які можна швидко приготувати. Більше уваги приділили забезпеченню питної води у ЦМКЛ, тому що там працюють гемодіалізні машини, пацієнти цілодобово проходять процедури гемодіалізу і цей процес має бути безперервним. 

«Минулого тижня у нас була комісія з Міністерства охорони здоров’я та ВООЗ. Вони перевіряли якість надання допомоги ковідним хворим та готовність до надзвичайних ситуацій. Завдяки місту і колективу вони сказали, що все нормально», – розповів Тарас Василик, директор Міської клінічної лікарні №1. 

Війна триває і дітки продовжують з’являтись на цей світ. Про готовність міського пологового до надзвичайної енергетичної ситуації розповідала Марія Бойко. 

«Коли буде блекаут, ми всі відділення переносимо в акушерський корпус, який буде підключений до потужного генератора. До нього ж заживлена і кухня. Хірургія в нас на першому поверсі, там є 2 родзали, 2 операційні, там будемо проводити та ургентні операції, пологи та інші планові операції, якщо буде така потреба.

Другий, третій і четвертий поверх виділили для пацієнтів, а п’ятий буде резервним. Підвал також облаштований, як запасне приміщення. Вода в нас є, маємо свою свердловину, є запас продуктів швидкого приготування та дизпалива», – доповіла керівниця міського пологового Марія Бойко. 

Медики скаржаться, що через відсутність світла та інтернету виникають труднощі з веденням документації, але головне, що навіть в таких екстремальних умовах люди зможуть отримати необхідну допомогу. 

«Медичні заклади, мені здається, найбільше готові. Адже вони повинні працювати не залежно від того, що буде з електрикою, з газом. Провели цю нараду, щоб проговорити усі можливі сценарії. Готуємось, одним словом.

Дякуємо нашим медикам, що лікують військових, цивільних. Наша медична система наразі справляється з викликами й повинна працювати без збоїв у будь-який час», – підсумував Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків. 

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...