Таких низьких лімітів ще не було: на Франківщині опрацьовують нові графіки відключень світла 

Сьогодні, 20 грудня, в Івано-Франківську в ОВА відбулась нарада про заходи щодо забезпечення електроенергією споживачів області, а також про організацію освітнього процесу в умовах...

Сьогодні, 20 грудня, в Івано-Франківську в ОВА відбулась нарада про заходи щодо забезпечення електроенергією споживачів області, а також про організацію освітнього процесу в умовах аварійних вимкнень електроенергії та роботу органів казначейства в період завершення 2022 бюджетного року та початку 2023.

Ситуація була складна, але після останніх “прильотів” вона стала ще гіршою. Ліміти для нас стали ще нижчі, тому графік у нас 4 на 2. Графіки нам дає Укренерго. Затверджена нова інструкція формуванням графіків, її незабаром оприлюднять. Ми вже її опрацювали. В неї включено все навантаження області. Для об’єктів критичної інфраструктури будуть спеціальні графіки, проте теж будуть підлягати вимкненню, – каже Сеник Олег, виконавчий директор Прикарпаттяобленеого.

Голова Солотвинської громади каже, що зараз є проблема з відключенням лікарні, адже до прикладу рентген не може працювати від генератора.

Онищук каже, що лікарні мають бути включені в списки критичної інфраструктури. Їх візьмуть на особливий контроль.

Така ж проблема є з Єзупільським психоневрологічним санаторієм, де знаходяться діти з Сум.

Сеник каже, що це є складно, адже санаторій входить в ряд відключення. Проте їм передадуть потужний генератор.

Якщо у вас немає світла більша, ніж вказано в графіку, звертайтесь до нас на гарячу лінію, – додає Сеник.

Онищук додає, що зруйновано 50 відсотків енергоструктури, тому потрібно підлаштовуватися.

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...