У Франківську обласна дитяча лікарня отримала обладнання для лікування онкохворих

Днями онкогематологічне відділення з інтенсивною хіміотерапією за фінансової підтримки фонду доктора Ханса Альтшулера отримало медичне обладнання, яке було вкрай необхідне для лікарні. Воно допоможе...

Днями онкогематологічне відділення з інтенсивною хіміотерапією за фінансової підтримки фонду доктора Ханса Альтшулера отримало медичне обладнання, яке було вкрай необхідне для лікарні.

Воно допоможе ефективно лікувати дітей з онкозахворюваннями. Про це повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.  

Медична установа отримала ламінарну шафу, яка мінімізує шкідливий вплив агресивних і токсичних речовин на медичних працівників та пацієнтів, а також запобігає витоку небезпечних речовин. Окрім того, медзаклад отримав шість моніторів пацієнта для безперервного вимірювання життєво важливих показників організму. Для забезпечення цілодобової інфузійної терапії, контролю кількості потрібної введеної дози лікарських хіміопрепаратів донори зі Швейцарії придбали 6 автоматичних інфузійних систем та 47 наборів для внутрішньовенного введення. 

“Сьогодні у онкогематологічному відділенні з інтенсивною хіміотерапією працює 20 медичних працівників: лікарів і медсестер, котрі щоденно рятують життя дітям. Вони є справжніми ангелами-охоронцями для кожного маленького пацієнта. На сьогодні понад 85% пацієнтів завдяки результативному та успішному лікуванню наших професійних лікарів мають позитивну динаміку і досягають клініко-лабораторної ремісії”, – йдеться у повідомленні. 

Лікарі діляться: після одужання діти стають вже не просто пацієнтами, а близькими серцю людьми. Радіють, що в майбутньому вони отримають запрошення на важливі події у житті їхніх пацієнтів, зокрема, весілля, дні народження тощо.

Обласна клінічна дитяча лікарня сьогодні опікується не тільки місцевими дітками, але й тими, що прибули із зони ведення активних бойових дій. Зокрема, від початку повномасштабного вторгнення сюди на стаціонарне лікування потрапили понад 1500 тисячі дітей з числа внутрішньо переміщених, більше 4 тисяч – отримали медичну допомогу амбулаторно.

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...