Внесли тих споживачів, яких раніше не вимикали світло. На Прикарпатті запровадять нові графіки відключень

В Івано-Франківській області готують графіки, які складатимуться з шістьох черг. Так, відтепер у графіки включатимуть також тих споживачів, яких раніше не вимикали. Про це розповів...

В Івано-Франківській області готують графіки, які складатимуться з шістьох черг. Так, відтепер у графіки включатимуть також тих споживачів, яких раніше не вимикали.

Про це розповів технічний директор «Прикарпаттяобленерго» Олег Сеник, передає Фіртка.

За його словами, критичну інфраструктуру вимикатимуть в останню чергу та за найгіршого сценарію.Разом з тим до нових графіків включать промислові підприємства та малий бізнес, який раніше не був включений у графіки, а саме:

  • дрібний бізнес;
  • великий блок житлових будинків, які вимикатимуть вручну;
  • деякі приєднання з котельнями.

«Міненергетики наказом затвердило зміни до Інструкції про складання та застосування графіків погодинного відключення електроенергії, які набудуть чинності з дня їхнього офіційного опублікування

Це вказівка для всіх обленерго. Це є нормативний документ, якого ми дотримуватимемось.

Однак, лише після публікації цього документу, він набере чинності, але ми вже склали такі графіки та чекаємо на погодження ОВА», — каже Сеник.

Окрім цього, додає Сеник, в Україні розробили та визначали чіткі пріоритети включення електропостачання, зокрема:

  • перший пріоритет — це критична інфраструктура;
  • другий пріоритет — це об’єкти військово-промислового комплексу, які працюють на оборону держави;
  • третій пріоритет — це бізнес, який виготовляє критично важливі товари та продукти;
  • четвертий пріоритет — житловий сектор.

Довідково зазначимо, що відповідно до нових правил застосування графіків погодинного вимкнення електроенергії максимальна тривалість перерви в електропостачанні споживачів:

  • не повинна перевищувати 4 годин,
  • в умовах мінусових температур (нижче -10° C), коли перерва в електропостачанні може призвести до розладу систем централізованого теплопостачання, допускається перерва в електропостачанні до 2 годин.
  • на період дії воєнного стану та протягом року після нього тривалість перерви в електропостачанні споживачів не може перевищувати 6 годин протягом доби з можливим відхиленням в сторону збільшення на не більше, ніж 1 годину незалежно від температури зовнішнього повітря.

Зауважимо, що першочергово енергетики забезпечують живленням об’єкти критичної інфраструктури. Решту дозволеної потужності розподіляють на величину черг. З графіком увімкнення світла на 26 грудня можна ознайомитись за посиланням. Дізнатись свою чергу можна за особовим рахунком, а також у чат-боті Viber під кнопкою «Відсутнє світло».

До слова, енергетики спрогнозували, скільки ще триватимуть відключення світла на Прикарпатті. Так, такі відключення будуть до кінця опалювального сезону, ймовірно, десь до початку квітня.

Нагадаємо, відомо де в разі екстрених ситуацій в Івано-Франківську можна набрати води

Попри це, очільник міста Руслан Марцінків радить готуватися до найгіршого, рекомендує знайти місцеперебування в сільській місцевості або в індивідуальних будинках.

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...