З 1 січня у Франківську зростуть ціни на водопостачання та водовідведення

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, на засіданні 27 грудня, підвищила тарифи на водопостачання та водовідведення. Про це...

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, на засіданні 27 грудня, підвищила тарифи на водопостачання та водовідведення.

Про це інформує кореспондент Ратуші.

“У зв’язку з багатьма факторами невизначеності по плануванню фінансово-господарської діяльності водоканалів у період воєнного стану на території України, варто затвердити тариф на перше півріччя 2023 року та в травні 2023 року департаменту із регулювання відносин у сфері централізованого водопостачання та водовідведення надати на розгляд Комісії матеріали щодо коригування тарифів з урахуванням актуалізованих даних”, – зазначив голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський.

Підвищення здійснюватиметься у два етапи: з першого січня та першого липня 2023 року.

Спочатку НКРЕКП хотіла затвердити відразу два підвищення тарифів на воду – з 1 січня і з 1 липня. Але рішення про підвищення тарифів на воду у літній період відклали. Його розглянуть у травні 2023 року.

Отож, наразі затвердили наступні тарифи для мешканців франківської громади, які наберуть чинності з 1 січня: 31,29 гривні (14,50/16,78).

Тарифи на воду в областях, які сильно постраждали від бойових дій, переглядатися не будуть. Це Харківська, Миколаївська та Херсонська області.

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...