В Івано-Франківську відбувся футзальний турнір імені Степана Бандери

Турнір з футзалу, присвячений 114-річниці з дня народження провідника ОУН-УПА Степана Бандери, провели в Івано-Франківську. Про це повідомляє Суспільне, передає Фіртка. Участь у змаганнях...

Турнір з футзалу, присвячений 114-річниці з дня народження провідника ОУН-УПА Степана Бандери, провели в Івано-Франківську.

Про це повідомляє Суспільне, передає Фіртка.

Участь у змаганнях взяли команди військових льотчиків “Авіатор”, Івано-Франківської міської ради, комунального підприємства “Франківськ Арена” та “Прикарпаття” U-19.

Турнір з футзалу пам’яті Степана Бандери у Франківську проводять вшосте. Цьогоріч змагання проходять в новому форматі. Директор департаменту молоді та спорту міської ради Віталій Матешко розповідає, в попередні роки на полі змагалися лише ветерани спорту, старші за 45 років, зараз вимог до віку учасників немає.

“Ми традиційно проводимо такий турнір, адже це має своє значення для майбутніх поколінь, для ідентифікації нашої держави та визнання наших героїв”, — каже Віталій Матешко.

Вперше за час проведення турніру за кубок змагається команда військових льотчиків “Авіатор”. Її капітан Андрій Слюбик розповідає, що гравці охоче відгукнулися на запрошення організаторів. Окрім того, що військові мають змогу вшанувати пам’ять Степана Бандери, вони також і відволікаються від своєї повсякденної роботи.

“Цей турнір для нас багато означає. Гра на честь Степана Бандери — це такий символ нашої незламності на сьогодні, незламності України й українського народу, боротьби за нашу свободу і незалежність. Спортивні змагання — це те місце, де можна випустити емоції. Й це дуже круто, військові мають можливість відволіктися від сьогодення”, — каже Андрій Слюбик.

Керівник фізичної підготовки штабу військової частини Олег Ковальський каже, насамперед — це захід для вшанування людей, які поклали своє життя за незалежність та волю України і є прикладом для майбутніх поколінь.

“Ми, як люди військової справи, повинні до цього долучатися першочергово і показувати приклад. Окрім того, що ми виконуємо свої військові обов’язки, треба знаходити час, щоб вшанувати пам’ять цих людей”, — каже Олег Ковальський.

Вперше до змагань долучили й молодь – команду “Прикарпаття” U-19. Її гравець Олег Панчак розповідає, невдовзі розпочнуть готуватися до першого матчу в межах Зимового кубка України, а допоки тренувань немає, вирішили позмагатися за першість в цьому турнірі. Таким чином, каже спортсмен, не лише віддають шану Степану Бандері, а й тримають себе в тонусі.

“Треба згадувати наших героїв. Дуже багато хлопців і дівчат воюють за Україну, щоб ми жили в незалежній країні. Так само і колись. Ми граємо на турнірі пам’яті Степана Бандери, і це — наш герой, який захищав Україну”, — каже Олег Панчак.

Перемогу в турнірі здобула команда комунального підприємства “Франківськ Арена”, друге місце виборов футзальний клуб “Авіатор”, бронзовим призером стало “Прикарпаття” U-19.

Категорії
Спорт
Новини
Loading...