Мер і сільський голова частково відповідатимуть за вимкнення електроенергії

Рішенням Ради оборони області на міських, селищних і сільських голів покладено обов’язок організації вимкнень електроенергії за адресами, що знаходяться на лініях з критичною інфраструктурою....

Рішенням Ради оборони області на міських, селищних і сільських голів покладено обов’язок організації вимкнень електроенергії за адресами, що знаходяться на лініях з критичною інфраструктурою.

Рішення було прийняте 27 грудня.

З метою дотримання соціальної справедливості Радою оборони області було прийнято рішення долучити до графіків вимкнень мешканців та бізнес, які живляться від однієї лінії із котельнями та лікарнями. Ці вимкнення будуть проводитися у «ручному режимі» безпосередньо у щитових будинків, оскільки дистанційно проводити вимкнення немає технічної змоги. Графіки вимкнень розроблять енергетики, а за процес вимкнень та забезпечення їх дотримання будуть відповідати особи, відповідальні за утримання житлових будинків та їх енергогосподарство.

Наразі енергетики готують списки з конкретними адресами, які будуть підпадати під ці вимкнення. Про графіки вимкнень і день з якого вони будуть застосовуватися мешканців повідомлять додатково балансоутримувачі будинків, додатково будуть проінформовані і юридичні особи, які підпадатимуть під графік вимкнень.

Отож, якщо ви живете в районі лікарні чи котельні і за вашою адресою ще не було вимкнень – вони будуть і за них відповідатимуть міські, селищні та сільські голови.

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...