На Франківщині викрили чиновницю й лікаря, які організували ухилянту виїзд за кордон. ФОТО

За матеріалами СБУ та поліції повідомлено про підозри чиновниці, лікарю та мешканці Калуського району Івано-Франківської області, які організували виїзд за кордон військовозобов’язаного за актуальною...

За матеріалами СБУ та поліції повідомлено про підозри чиновниці, лікарю та мешканці Калуського району Івано-Франківської області, які організували виїзд за кордон військовозобов’язаного за актуальною для області схемою, яка передбачає нібито супровід особи з інвалідністю.

СБУ встановила, що мешканка Калуського району звернулася до чиновниці і лікаря за допомогою в організації виїзду за кордон її сина, який підлягає призову за мобілізацією.

Чиновниця, котра працює на посаді начальниці одного з відділів управління соціального захисту населення Калуської міської ради, надала «клієнтці» необхідні консультації та допомагала отримати фейкову інвалідність. Посадовиця також організовувала зустрічі «замовниці» з лікарем.

Лікар, завідувач відділення однієї з Калуських лікарень, у свою чергу, підробив довідки про нібито наявність у жінки хвороби та подав їх на медико-соціальну експертну комісію для встановлення їй групи інвалідності.
За послуги з організації процесу встановлення фейкової інвалідності чиновниця і лікар отримали 2,5 тисячі доларів.

Правоохоронці зупинили «замовницю» та її військовозобов’язаного сина в пункті пропуску «Краковець» під час перетину ними кордону на підставі фіктивних документів наприкінці жовтня.

Чиновниці та лікарю повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України – сприяння в незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів.

Лікаря слідство підозрює також у підробленні документів, що передбачено ст. 358 Кримінального кодексу.
«Замовниці» повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 332 КК України. Це незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Таким чином, відповідно до Кримінального кодексу на «замовницю» може очікувати від 5 до 7, а на посадовців, які їй сприяли, – від 7 до 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Викриття протиправної діяльності проводило Управління СБУ в Івано-Франківській області. Слідство веде слідче управління ГУ НП в області. Процесуальне керівництво здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура.

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...