Міністр оборони Німеччини офіційно оголосила, що йде у відставку

Про це рішення ЗМІ повідомляли кількома днями раніше.Крістіне Ламбрехт офіційно подала заяву про відставку з посади міністра оборони. Вона попросила канцлера Олафа Шольца про звільнення....

Про це рішення ЗМІ повідомляли кількома днями раніше.
Крістіне Ламбрехт офіційно подала заяву про відставку з посади міністра оборони. Вона попросила канцлера Олафа Шольца про звільнення.

“Сьогодні я попросила канцлера звільнити мене з посади федерального міністра оборони. Місяці уваги ЗМІ щодо моєї персони навряд чи дозволяють висвітлювати факти та дискутувати про солдатів, Бундесвер і рішення політики безпеки в інтересах громадян Німеччини”, – йдеться в заяві, пише Der Spiegel.

Очільниця Міноборони Німеччини додала, що цінна праця військовослужбовців і численних мотивованих людей у ​​сфері бізнесу має бути на першому плані. “Тому я вирішила залишити свою посаду”.


Як пише Bloomberg, Німеччина зіткнулася з тиском через незгоду відправити Україні більше озброєння, зокрема бойових танків Leopard 2.

Хоча останні місяці Німеччина збільшила свою військову допомогу Україні, надавши гаубиці, зенітні самохідні установки та зенітно-ракетні комплекси, її критикували за небажання збільшувати допомогу. Водночас обороноздатність самої Німеччини поставили під сумнів після того, як кілька піхотних танків Puma були виведені з ладу під час недавніх військових навчань.

Категорії
Новини
Новини
Loading...