На Франківщині за держзраду судитимуть колаборантку “майорку поліції ЛНР”

Слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області передали до суду обвинувальний акт щодо мешканки Луганська, яка працює в окупаційній «поліції» Станиці Луганської. За даними досудового розслідування,...

Слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області передали до суду обвинувальний акт щодо мешканки Луганська, яка працює в окупаційній «поліції» Станиці Луганської.

За даними досудового розслідування, луганчанка вступила на службу до т.зв. «Станично-Луганського районного відділу внутрішніх справ мвс лнр» після окупації селища у лютому 2022 року. Там вона обійняла посаду «старшого інспектора відділу по роботі з особовим складом», пише «Галицький кореспондент».

Фігурантка служить у незаконному органі окупаційної влади у званні «майор поліції». За даними контррозвідки, еквівалентне офіцерському звання вона отримала під час своєї участі у незаконних збройних формуваннях з 2014 року.

На початку російської агресії мешканка Луганська приєдналася до незаконного збройного формування «Бетмен», а після входження цієї банди до «4-ї окремої мотострілецької бригади 2 армійського корпусу народної міліції лнр» служила там начальником відділу кадрів.

Зараз на службі загарбникам фігурантка веде особові справи співробітників окупаційної «поліції», оформлює інших зрадників на службу, проводить агітаційні заходи щодо працевлаштування в т.зв. «правоохоронні органи лнр» для жителів тимчасово окупованої території.

На підставі зібраних СБУ доказів фігурантка обвинувачується за такими статтями Кримінального кодексу України: 
– ч. 2 ст. 111 – державна зрада;
– ч. 7 ст. 111-1 – зайняття посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території;
– ч. 1 ст. 258-3 – участь у терористичній організації;
– ч. 2 ст. 260 – участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань.

Максимальне покарання, передбачене цими статтями, – довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...