США передали ООН докази того, що Північна Корея допомагає Росії зброєю 

Сполучені Штати передали до Комітету Ради Безпеки ООН з питань санкцій проти Північної Кореї докази постачань Пхеньяном зброї російській приватній військовій компанії “Вагнера”, яка...
In this picture taken near the truce village of Panmunjom inside the demilitarized zone (DMZ) separating the two Koreas, a bird flies near a North Korean flag fluttering in the wind at the propaganda village of Gijungdong in North Korea on October 4, 2022. - North Korea fired a mid-range ballistic missile on October 4, which flew over Japan, Seoul and Tokyo said, a significant escalation as Pyongyang ramps up its record-breaking weapons-testing blitz. (Photo by ANTHONY WALLACE / AFP) (Photo by ANTHONY WALLACE/AFP via Getty Images)

Сполучені Штати передали до Комітету Ради Безпеки ООН з питань санкцій проти Північної Кореї докази постачань Пхеньяном зброї російській приватній військовій компанії “Вагнера”, яка використовує її у війні в Україні.

Як повідомляє “Європейська правда” з посиланням на “Укрінформ”, про це на брифінгу у п’ятниці повідомив координатор Ради національної безпеки Білого дому з питань стратегічних комунікацій Джон Кірбі.

“Ми бачили, як представники влади Північної Кореї брехливо заперечували постачання зброї для ПВК “Вагнера”, – нагадав він і додав, що американська сторона вже наводила конкретні випадки таких поставок.

Кірбі продемонстрував журналістам у Вашингтоні супутникові знімки від 18 жовтня, на яких видно, “що 18 листопада п’ять російських залізничних вагонів вирушили з Росії до Північної Кореї”.

“Наступного дня Північна Корея завантажила ці залізничні вагони, контейнери, після чого потяг повернувся до Росії”, – додав він.

 

“Постачання зброї з Північної Кореї є прямим порушенням резолюції Ради Безпеки ООН, тому сьогодні ми поділилися інформацією про ці порушення з групою експертів Комітету Радбезу з питань санкцій проти КНДР. Ми продовжимо говорити про ці порушення в Раді Безпеки разом із нашими союзниками й партнерами”, – наголосив представник Білого дому.

Він додав, що військова допомога Пхеньяна не змінила динаміки бойових дій в Україні, але Росія прагне надалі отримувати озброєння з КНДР.

Категорії
Новини
Новини
Loading...