Винні й Москва, й Мінськ: ПАРЄ притягне агресорів до відповідальності за війну проти України

Парламентська асамблея Ради Європи, яка раніше у Страсбурзі визнала Росію терористичним режимом, документально затвердила вимоги щодо створення спеціального трибуналу щодо покарання агресії проти України. Про...

Парламентська асамблея Ради Європи, яка раніше у Страсбурзі визнала Росію терористичним режимом, документально затвердила вимоги щодо створення спеціального трибуналу щодо покарання агресії проти України.

Про це повідомляє “Європейська правда”. 

Резолюція ПАРЄ щодо правових та правозахисних складових агресії РФ проти України стала одним з основних документів, які ухвалили на поточній сесії. 

У документі багато уваги приділено створенню нового міжнародно-правового механізму покарання за злочин агресії. 

Не існує іншого міжнародного кримінального трибуналу, компетентного переслідувати та карати за злочин агресії, вчинений проти України“, – йдеться у поясненні ПАРЄ. 

Відповідальними за агресію проти України мають бути представники керівництва Росії та Білорусі, які в документі згадуються на одному рівні, упевнені у ПАРЄ. 

Російські та білоруські політичні та військові лідери, які планували, готували, ініціювали або здійснювали ці дії, і які мали можливість контролювати чи керувати політичними чи військовими діями держави, мають бути ідентифіковані та притягнуті до відповідальності. Без їхнього рішення про розв’язання цієї агресивної війни проти України не сталося б звірств, що випливають із цієї війни“, – йдеться у документі. 

ПАРЄ також наголошує на необхідності розслідувати військові злочини, злочини проти людяності та звинувачення в геноциді, які підпадають під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду.

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...