СБУ повідомила нову підозру екс-президенту “Мотор Січі” Богуслаєву

За даними слідства, Богуслаєв після початку повномасштабного вторгнення фінансував “ДНР”, зокрема, через сплату “податків” та “зборів” до бюджету цього терористичного угруповання. Служба безпеки України...

За даними слідства, Богуслаєв після початку повномасштабного вторгнення фінансував “ДНР”, зокрема, через сплату “податків” та “зборів” до бюджету цього терористичного угруповання.

Служба безпеки України повідомила нову підозру колишньому президенту “Мотор Січі” В’ячеславу Богуслаєву через співпрацю з російськими терористами, повідомляє СБУ у Facebook.

“Контррозвідка та слідчі Служби безпеки викрили нові факти злочинної діяльності президента АТ “Мотор Січ”, який підозрюється в роботі на агресора”, – йдеться у повідомленні.

Так, у ході слідчо-оперативних дій встановлено, що після початку повномасштабного вторгнення високопосадовець здійснював фінансування терористичної організації “ДНР”. Зокрема, через сплату “податків” та “зборів” до бюджету цього квазіутворення.

“Серед іншого, він співпрацював з українським підприємством, яке з 2014 року перебуває під контролем так званої “ДНР”. Його метою було постачання авіакомплектуючих до підприємств військово-промислового комплексу РФ”, – сказано у повідомленні.

Також встановлено, що через оборудку “бюджет” “ДНР” отримав понад 290 млн російських рублів у вигляді “податків” від реалізації авіапродукції для потреб російських окупантів.

“Одержані гроші керівники окупаційної адміністрації Донецька спрямовували на потреби військових угруповань РФ, які беруть участь у бойових діях проти Сил оборони на східному фронті”, – зазначили в СБУ.

На підставі цих доказів слідчі Головного слідчого управління СБУ повідомили колишньому очільнику промислового гіганта про нову підозру за ст. 258-3 Кримінального кодексу України (сприяння діяльності терористичної організації).

Крім цього, під час нових обшуків правоохоронці виявили понад двох десятків медалей, грамот та почесних нагород президенту АТ “Мотор Січ” від представників військово-політичного керівництва РФ.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності.

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...