СБУ та ДБР навідалися з обшуками до екснардепа Котвіцького

10 лютого співробітники Державного бюро розслідувань та Служби безпеки влаштували обшуки в колишнього народного депутата (8 скликання Верховної Ради від “Народного фронту”) Ігоря Котвіцького....

10 лютого співробітники Державного бюро розслідувань та Служби безпеки влаштували обшуки в колишнього народного депутата (8 скликання Верховної Ради від “Народного фронту”) Ігоря Котвіцького.

Про факт обшуку повідомляє Офіс генпрокурора.

Там зазначили, що розслідується провадження за фактами зловживання службовим становищем посадовцями “НАК “Надра України” (ч. 2 ст. 364 ККУ).

Більш детально пише видання “Українська правда” із посиланням на джерела у правоохоронних органах.

Відомо, що слідчі дії проводять в рамках розслідування організації незаконного видобутку корисних копалин, що завдало державі збитків на сотні мільйонів гривень.

За версією слідства, колишній політик, який вважається бізнес-партнером ексміністра внутрішніх справ Арсена Авакова, вступив у змову з низкою посадовців НАК “Надра України”, Держгеонадра, ТОВ “Сахалінське”, а також комерційних структур. Йдеться про період 2003-2022 років.

Під керівництвом ексдепутата держоргани надавали спеціальні дозволи на видобуток природного газу, попри порушення процедур. У результаті сировина на папері коштувала набагато дешевше, також занижувались реальні обсяги видобутку на державному родовищі. Різницю присвоювали.

Під час обшуків вилучили документи, які підтверджують незаконність операцій, техніку, понад 300 тис. доларів США, 250 тис. євро та 1,5 млн грн. Їх законність перевіряють.

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...